Natuurwerkdag in het Hartelpark Spijkenisse

Het Hartelpark in Spijkenisse is één van de vele plekken in Nederland, waar op Natuurwerkdag, zaterdag 7 november, wordt gewerkt. Doe ook mee, want het is een leuke ervaring, om in groepsverband in een natuurgebied te werken.

Het Hartelpark in Spijkenisse, beheerd door de Gemeente Nissewaard, is totaal ca. 85 hectare groot, maar door wegen gescheiden in drie delen. Het is van 1970-1975 in fasen aangelegd en nu dus ongeveer 40 jaar oud. Het bestaat uit bosvakken met veel boomsoorten afgewisseld met begraasde weiden en waterpartijen.

Het is bedoeld als groene buffer tussen het Botlek-industriegebied en de woonwijken van Spijkenisse. Milieudefensie Nissewaard heeft de organisatie in handen.

Wat gaan we doen
We gaan bloembollen planten onder beukenbomen, zodat het bos in het voorjaar mooier wordt. We maken takkenrillen als schuilplaats voor kleine dieren, we gaan een bosuilen-nestkast ophangen en zwerfvuil opruimen.

De werkdag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Trek stevige schoenen of laarzen aan en eventueel regenkleding. Werkhandschoenen zijn aanwezig. We verzamelen op de parkeerplaats van begraafplaats De Ommering aan de Oprelseweg.

Rond 12.00 uur eten we gezamenlijk. Neem zelf een lunchpakket mee. Voor soep en drinken wordt gezorgd. Je moet je wel aanmelden via www.natuurwerkdag.nl want er is een beperking aan het aantal deelnemers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Top