Natuur-Doe-Week in Nissewaard

De herfstvakantie staat weer voor de deur en ook in deze vakantieweek is er van alles te beleven. Onder de naam NATUUR-DOE-WEEK organiseren we zeer veel uiteenlopende activiteiten in en over de natuur. Van het ontdekken van leven in de sloot tot het eten van insecten. Jij kunt erbij zijn. We zetten alle activiteiten even op een rijtje.

Maandag 19 t/m 23 oktober 2015
Speurtocht ‘De winter komt eraan’
In de herfstvakantie gedurende openingstijden van de boerderij kan iedereen deelnemen aan een leerzame speurtocht op en over de boerderij die zich opmaakt voor de winter.Maandag t/m vrijdag: van 10:00 – 16:30 uur Zaterdag en zondag: van 13:00 – 16:30 uur Locatie: Kinderboerderij de Trotse Pauw in het Centrumpark. Deelname is gratis voor alle leeftijden en aanmelden is niet nodig.

Maandag 19 oktober 2015
Tocht met de fluisterboot
Met fluisterboot De IJsvogel, vaar je vanuit het oude gedeelte van Spijkenisse naar de schitterende polders. Een gids vertelt daarbij verhalen over de lokale geschiedenis en de natuur. Test je kennis met behulp van ons spannende vragenboekje. Let op: Pas uw kleding aan op het weer. Tijdsduur: van 10.00 tot 11:30 uur. Locatie: Gemaal de Leeuw van Putten, Noordeinde 93, 3201 AK Spijkenisse. Deelname is gratis en aanmelden kan op: www.actiefinnissewaard.nl.

Dinsdag 20 oktober 2015
Vakantieactiviteiten in natuurspeeltuin Park Brabant
In natuurspeeltuin Park Brabant is vandaag van alles te beleven. Weet jij al wat er allemaal in de sloot leeft en hoe worden die beestjes dan genoemd? Kinderen van groep 3 t/m 8 zijn vandaag van harte welkom om deel te nemen. Uiteraard is de speeltuin toegankelijk voor alle leeftijden. Tijdsduur: van 13.00 tot 16:00 uur. Locatie: Natuurspeeltuin Park Brabant. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Woensdag 21 oktober 2015
‘We hakken ze tot moes’
Appelmoes maken van de appels uit de oude boomgaard van de kinderboerderij. Tijdsduur: van 13:30 tot 16:00 uur. Locatie: Kinderboerderij de Trotse Pauw in het Centrumpark. Deelname voor alle leeftijden € 0,50 p.p. Neem een jampot mee met een goed sluitend deksel!

Woensdag 21 oktober 2015
Mineralen mania
Tijdens deze middag leer je meer over gesteente en mineralen. We verkennen de verschillende aardlagen en maken kennis met de diverse vormen van gesteente die daarin te vinden zijn, zowel in vaste als vloeibare vorm. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een eigen vulkaan. Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Tijdsduur: van 14:00 tot 15:00 uur. Locatie: De Boekenberg-Terras, kosten: € 7 p.p. Aanmelden via www.deboekenberg.nl.

Woensdag 21 oktober 2015
Insecten eten
In Europa is het eten van insecten nog steeds een beetje raar, maar wist je dat in ruim 100 landen insecten al gewoon op het menu staan? Insecten eten is niet zo gek en eng als je denkt. Kom het proberen onder leiding van Albert Roodink. Voor alle leeftijden. Tijdsduur: van 14:00 tot 15:30 uur. Locatie: De Boekenberg-Schaakruimte. Deelname is gratis. Aanmelden via www.actiefinnissewaard.nl.

Donderdag 22 oktober 2015
Vleermuizenexcursie
De excursie begint in de schaakruimte van de Boekenberg, waar vleermuizenkenner Albert Roodink start met een korte lezing. Daarna gaat u samen op pad om de vleermuizen te zien en te beluisteren.
Aanvang: 18.30 uur. Locatie: De Boekenberg–Schaakruimte. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.actiefinnissewaard.nl.

Vrijdag 23 oktober 2015
Tocht met de fluisterboot
Met fluisterboot De IJsvogel, vaar je vanuit het oude gedeelte van Spijkenisse naar de schitterende polders. Een gids vertelt daarbij verhalen over de lokale geschiedenis en de natuur. Test je kennis met behulp van ons spannende vragenboekje. Let op: Pas uw kleding aan op het weer. Tijdsduur: van 10.00 tot 11:30 uur. Locatie: Gemaal de Leeuw van Putten, Noordeinde 93, 3201 AK Spijkenisse. Deelname is gratis en aanmelden kan via: www.actiefinnissewaard.nl.

Zaterdag 24 oktober 2015
‘Ssssst, wij slapen’
Kijk hoe de dieren van de boerderij slapen. Een mooie tocht over de kinderboerderij zoals je hem niet vaak ziet, namelijk in het donker. Niet meenemen: zaklamp en voer.
Voor alle leeftijden (kinderen jonger dan 12 jaar alleen met begeleiding). Tijdsduur: van 19:30 tot 20:00 uur. Locatie: Kinderboerderij de Trotse Pauw in het Centrumpark in Spijkenisse. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Zaterdag 24 oktober 2015
Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht begint bij Sterrenwacht de Tweeling in Waterland. We gaan de koepel in en kunnen bij helder weer de hemel door de grote telescoop waarnemen. Er staan meerdere telescopen opgesteld, zodat bezoekers naar diverse hemellichamen kunnen kijken. Daarnaast zijn er voor volwassenen en kinderen vele andere activiteiten. Tijdsduur: van 19.30 tot 22.00 uur. Locatie: Sterrenwacht de Tweeling, Libelleveen, Spijkenisse. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top