Nachtmetro in Spijkenisse, Forza! niet per se vóór

De MRDH wil graag dat in de regio Rotterdam-Den Haag de nachtmetro gaat rijden. Na een korte pilot in Rotterdam wil de RET dit uitbreiden naar Spijkenisse. Kortweg betekent dit, dat de metro tot 02.00u ook de haltes Centrum, Heemraadlaan en Akkers zal aandoen, om vervolgens na Akkers te rangeren. Forza! is hier niet per se vóór.

Op dit moment rijdt de borrelbus door geheel Voorne Putten en doet dus ook de kleinere kernen aan. Daarnaast rijdt deze bus ook nog ná 2 uur ’s nachts. Met de nachtmetro kom je niet op je plek wanneer je in één van deze kernen woont. Ook de andere gemeentes op VP hebben er niets aan.

Bewoners die in de directe omgeving van de metrostations wonen, ondervinden standaard geluidsoverlast van de metro en dit zal bij invoering van de nachtmetro nog langer per dag zijn. Zij zitten daar niet op te wachten.

Natuurlijk is er sprake van gewenning en verandert onze samenleving in een 24/7- economie, maar met de komst van de nachtmetro val je in feite de direct omwonenden lastig. Dit zijn mensen die klaarblijkelijk geen behoefte aan deze vervoerswijze hebben.

Ook beperk je de mogelijkheden tot nachtelijk OV t.o.v. de huidige situatie. Neem je de extra kosten in overweging, wegen die niet op tegen de gebruikers van dit vervoer, omdat de rijtijden beperkt zijn.

Wat Forza! betreft kan de nachtmetro komen mits er aan een aantal randvoorwaarden is voldaan;

  • Omwonenden krijgen inspraak, net als alle andere inwoners;
  • De borrelbus blijft rijden vanaf station Spijkenisse Centrum;
  • De kosten wegen op tegen de baten.

Mia Sliwinski
Raadslid Forza! Nissewaard

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op