Nacht van de Vluchteling

Afgelopen donderdag op vrijdagnacht hebben ongeveer 1200 wandelaars deelgenomen aan de Nacht van de Vluchteling. De deelnemers lopen ’s nachts van Rotterdam naar Den Haag om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Vluchteling. Dit jaar stonden de vele vluchtelingen uit Syrië centraal. Stichting Vluchteling probeert door middel van het leveren van middelen en goederen de mensen in hun eerste levensbehoeften te voorzien.

Vanuit heel Nederland en zelfs daarbuiten stroomden deelnemers toe om hun beste beentje voor te zetten. Vanuit Spijkenisse liep o.a. Wouter Struijk, fractievoorzitter van de PvdA Nissewaard, samen met Kim van de Kant en Jeroen Struijk mee. Wouter Struijk liep de Nacht van de Vluchteling alweer voor de vijfde opeenvolgende keer. “Het blijft een mooi en bijzonder evenement voor een buitengewoon belangrijk doel, namelijk de vele hulpeloze mensen uit landen die verscheurd worden door oorlog en conflicten. We kunnen hiervoor onze ogen niet sluiten”, aldus Struijk.

Samen met Jeroen en Kim haalden zij dit jaar ruim vijfhonderd euro op voor het goede doel. Of Wouter volgend jaar weer mee gaat lopen met de Nacht van de Vluchteling weet hij nog niet. Indien voldoende mensen hem (opnieuw) willen sponsoren dan is dat zeker weer verleidelijk. In totaal haalde Stichting Vluchteling dit jaar een recordbedrag op van ruim zeshonderdduizend euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op