Musical Ruth in Theater de Stoep

Musicalgroep De Dorsvloer brengt u in samenwerking met het musicalorkest van het centrum voor de kunsten de Musical Ruth. Ruth de musical is een verhaal over sterke vrouwen. Sterke vrouwen die met een onvoorwaardelijk vertrouwen, hoop en amoureuze plannen een diepe crisis van honger, verdriet en uitzichtloosheid overwinnen, zelfs het leven weer een positieve wending weten te geven.

Het gaat in dit verhaal in de eerste plaats over Noömi, wat zoveel betekent als “mijn lieflijke”. Ze ontvlucht, samen met haar man en zonen, het door een hongersnood geteisterde Bethlehem naar Moab. Daar overlijden haar man en beide zonen. Zij blijft achter met haar schoondochters Ruth en Orpa. Na de dood van haar man en haar zonen heeft zij niet veel meer van het leven te verwachten.

Een vrouw die alles kwijt raakt, haar man, haar zonen, haar land en haar huis. Ze keert weer terug als de crisis in Bethlehem langzaam oplost en er weer geoogst kan worden, maar de toekomst van de vrouwen blijft onzeker. Geen man en geen zonen meer betekent ook geen kinderen/kleinkinderen. “Stopt het dan hier”

Op de bodem van wanhoop en onzekere toekomst krijgt het verhaal een wending. Haar bitterheid maakt langzaam plaats voor geluk. In dit geluk speelt Ruth, haar schoondochter, een belangrijke rol. Ruth’s diepe verbondenheid en trouw aan Noömi doet haar besluiten mee te gaan naar Bethlehem en ze laat haar geboorteland Moab en schoonzus Orpa achter. Ze spreekt hierbij de beroemd geworden woorden: “Jouw land is mijn land, jouw God is mijn God ”.

Wat nodig is: een man om haar toekomst veilig te stellen. Een man die hen kan verlossen van de onzekerheid. Er wordt een amoureus plan bedacht, de liefde bloeit op slinkse wijze op. En daarmee is het einde van de musical eigenlijk geen einde, maar een nieuw begin. Het verhaal van musical Ruth geeft kleur en brengt verleden, heden en toekomst samen. En zo mogen we ook weer ervaren dat de verhalen van toen, ons leven ook nu zal raken en ons zo hoop en inspiratie geeft voor de toekomst!

Informatie en direct kaarten bestellen
Theater De Stoep Spijkenisse
4, 5 en 6 Juni 2015
Aanvang 20:00 uur
Entree €10,00

Kaarten bestellen voor Musical Ruth.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op