Motie SP en D66 aangenomen in Raad Nissewaard

Op 1 april werd gestemd over een motie van SP en D66 waarin werd gevraagd om een onderzoek naar de haalbaarheid van een Kindergemeenteraad. Deze werd unaniem aangenomen en dat is de tweede in korte tijd. Dat alle partijen er achter staan, komt omdat zij er allemaal van overtuigd zijn dat de betrokkenheid van burgers in de Gemeente Nissewaard nu tekort schiet. Dat leiden zij af uit de opkomst bij de Gemeenteraadsverkiezingen (35%) en de Provinciale Staten (39%).

De betrokkenheid vergroten zou kunnen door burgers al jong met politiek in aanraking te laten komen. En hoe kan dat beter dan door kinderen uit groep 7 en 8 van het Basisonderwijs te betrekken bij het stadsbestuur. Dat zou kunnen door de basisscholen één vertegenwoordiger te laten kiezen die in de Raadszaal met de andere vertegenwoordigers in discussie gaat. Uiteindelijk wordt beslist over één project dat wordt uitgevoerd en de cirkel is rond.

De partijen waren het er ook over eens dat dit niet moet stoppen bij het Basisonderwijs maar dat dit voortgezet moet worden bij de jongeren van het Voortgezet Onderwijs. Onderzocht zal worden of het Jongerenpanel in de huidige vorm moet worden voortgezet of dat dit ook anders kan.

Wij zijn benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek en hopen dat instelling van een Kindergemeenteraad op langere termijn zich vertaald naar hogere opkomstcijfers en meer betrokkenheid van de burgers bij de besluitvorming in Nissewaard.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top