Mosterd na de maaltijd

Rabobankdirecteur Cees Vingerling wil gratis parkeren op heel Voorne-Putten. Daarvoor pleit hij in het AD van 20 april j.l. Vingerling signaleert dat de verkoop in winkelstraten daalt. Daarom roept hij de gemeente Spijkenisse op om het betaald parkeren af te schaffen. Spijkenisse is de enige gemeente op Voorne-Putten die betaald parkeren heeft ingevoerd. Trots op Nederland is verbaasd over de timing van Vingerling. Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten over een nieuwe parkeernota. Daarin is onder meer besloten om het uurparkeren te vervangen door minuutparkeren en de kosten te verhogen. Ook zijn in de nieuwe parkeernota de bouw- en aanschafkosten van de nieuwe parkeergarages meegenomen. Daarnaast zijn er in 2012 nieuwe parkeerautomaten aangeschaft voor buitenparkeren. En tenslotte is de parkeernota in de vorige raadsvergadering in maart 2013 door tegenvallende parkeerinkomsten nog herzien. Tot 2016 zullen de tarieven tot € 2 per uur toenemen.

Het bevreemdt Trots op Nederland dat Vingerling nu pas met zijn oproep komt en hierover niet eerder aan de bel heeft getrokken. Met name, omdat Vingerling veelal betrokken wordt in overleggen. Ook over de parkeernota en het bijbehorende charmeoffensief zijn ondernemers van Spijkenisse gehoord. Of Vingerling hier bij betrokken is geweest, dat is Trots op dit moment niet bekend.

Tarieven
Trots op Nederland is van mening dat wel goed gekeken moet worden naar de tarieven. De partij is geen voorstander om lukraak de tarieven te verhogen, zonder eerst gedegen onderzoek te doen naar de oorzaak van de tegenvallende bezoekersaantallen in het centrum. Desondanks vindt de partij de huidige oproep van Vingerling mosterd na de maaltijd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top