Montmartre aan de Maas

Na het grote succes van vorig jaar maart is er door de Stichting Kunstkring Hoogvliet, opnieuw gekozen voor een Frans getinte dag, ‘Montmartre aan de Maas’ in Winkelcentrum Hoogvliet met volop kunst, culinaire en leuke invalshoeken van de winkeliers. De datum waarop dit alles staat te gebeuren is zaterdag 30 mei.

Naast een groot aantal plaatselijke en regionale kunstenaars, die hun werk tentoonstellen, maar ook aan het werk zijn, kan men ook genieten van allerlei mooie, gezellige en sportieve activiteiten. De kunstenaars zitten in pagodetenten en in het glazen schip op het midden van de Binnenban. Hier is ook een graffiti kunstenaar aanwezig, alwaar men zijn naam in graffiti gratis kan laten maken.

De opening zal zijn op het grote podium voor AH XL rond 12 uur, door dhr. Edwin Smid. Daarna volgt er een scala aan optredens. Tussendoor zal er Franse muziek zijn en zal Erik, de bekende presentator van Hoogvliet het Wijndozenspel presenteren. Met dit spel kunnen de bezoekers leuke prijsjes van de winkeliers van het winkelcentrum winnen.

Er zal volop Frans entertainment zijn, zoals levende standbeelden, een graffititekenaar, een Franse ober, een oude Franse bi-fietskunstenaar (de ‘Grote Bi’ is een fiets met een heel groot wiel), een poppentheater, ganzenparade en men kan de gehele dag een rondrit maken in een Franse huifkar. Overal op het winkelcentrum staan kraampjes van winkeliers en externen. Hier staat ook de kraam van Boek en Leeswinkel Het Witte Huys uit Rhoon met ‘echte Rotterdamse boeken’ van Rob Vente. Deze schrijver komt tussen 12 en 15 uur zijn boeken signeren.

Het nieuwe Rijkeeplein wordt die dag tot Kidsplein omgetoverd. Hier start vanaf 11.30 uur een groots jeugdvoetbaltournooi, waar jeugdspelertjes uit Hoogvliet en omstreken gaan voetballen. Bij de bibliotheek kunnen de kids een grote Eiffeltoren inkleuren met verf en er zullen kraampjes met spelletjes voor kids staan. Ook zal om 14 uur de van ‘The Voice’ bekende rapper Dr. Rum zijn kunsten vertonen. In het straatje naar het Rijkeeplein toe zal naast Bovendeert schoenen poppentheater ‘De Duizendpoot’ staan met 3 optredens vanaf 12 uur.

Programma podium voor AH XL
10.00 uur opening met Franse muziek, wijndozenspel met Erik.
11.30 uur optreden popkoor Thats it 12.00 uur Officiële opening door Edwin Smid, voorzitter gebiedscommissie
12.30 uur optredens Marleens dansstudio
13.15 uur optreden popkoor Thats it
13.45 uur optreden Shantikoor Artstudio
14.15 uur optreden accordeonduo Artstudio
14.30 uur optreden Djembee
15.00 uur wijndozenspel met Erik
15.25 uur surprise optreden Shulivienca
15.45 uur optreden 010Cheerleaders
16.15 uur wijndozenspel met Erik
17.00 uur sluiting.

Hema plein/ hoek Blokker
12.30 optreden Happiness koor
13.30 optreden Happiness koor
14.30 optreden Happiness koor

Franse autodealers VKV Kerkhoff en Visscher groep en Citroen Luveto.

Rijkeeplein
Voetbaltournooi diverse jeugdvoetbalclubs Hoogvliet en omgeving vanaf 11.30 uur.
Schilderen bij bibliotheek, gehele dag.
Optreden Djembee (15.15 – 15.45 uur)
Optreden Dr. Rum (Voice of Holland) ( 14.00 – 14.30 uur)
Eendjes vissen/touwtje trekken voor de kids, gehele dag.
Afsluiting voetbaltoernooi met 010Cheerleaders.

Naast Bovendeert schoenen
Poppentheater de Duizendpoot van 12.00 tot 14.30 uur.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op