Mislukte babbeltruc in Spijkenisse

Afgelopen week was een bewoonster uit de Maaswijk bijna het slachtoffer van een babbeltruc. Een man was aan de deur gekomen met een verhaal dat hij de sloten van de woning wilde vervangen.

Ook vroeg hij of de bewoonster alleen woonde, enz. De man was een getinte man van ongeveer 1.70/1.80 mtr lang, leeftijd tussen de 40 en 50 jaar oud, had een stevig postuur, donkere haren. Hij droeg een lange lichte regenjas.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: Onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld.

Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten.

Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

Komt er iemand bij u aan de deur met een vreemd verhaal, doe niet open en bel 112.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op