Minima dubbel gepakt‏ !

Ingezonden stuk:

BRANDBRIEF

Geachte Raadsleden,

Naar aanleiding van de commissievergadering d.d 11 april 2013 delen wij bijstandsgerechtigden het volgende mede.

Moeten wij nu blij of boos zijn op onze wethouder Dirk van der Schaaf?

Blij:
1. dat er een heroverweging gaat plaatsvinden inzake kwartaalbetaling langdurigheidstoeslag 2013
2. dat er erkenning is dat de cliëntenraad geen advies heeft gegeven inzake kwartaalbetaling langdurigheidstoeslag 2013

Boos:
1. dat de heroverweging inzake kwartaalbetaling langdurigheidstoeslag 2013 minimaal 1 maand gaat duren. (1 week uitzoektijd, over 1 maand informeren en kijken op welke wijze we hier verder mee gaan (aldus wethouder van der Schaaf). Met andere woorden dan pas word er actie verricht!
2. dat aan die heroverweging door de wethouder van der Schaaf voorwaarden worden gesteld (wat zijn de financiële effecten voor de gemeentelijke organisatie).

Ongelooflijk ! zeggen wij als bijstandsgerechtigden. Dat geld daar hebben wij gewoon recht op!
Aan de heroverweging van het college ligt het accent dus op de gemeentelijke belangen en de belangen van de minima zijn dus ondergeschikt. Is dit een nieuwe vorm van christelijke naastenliefde, armoedebeleid door CDA wethouder Dirk van der Schaaf.

Woedend!
en wat doet onze barmhartige samaritaan nog meer gaat onze lieve wethouder pas voor het eerst op 11 april 2012 (n.b. op de dag van de commissievergadering zelf) het verhaal van Wim Kemp (cliëntenraad) checken. Factfinding at the last moment! en al die tijd vanaf 20 maart 2013 (artikel AD Rotterdams dagblad) was de cliëntenraad de grote boosdoener voor de buitenwereld. Moesten wij al die tijd leven in de door het college geschapen leugen dat wij (Bijstandsgerechtigden) deze kredietverstrekking aan de gemeente zelf gewild hebben, SCHANDALIG!

en dan nog de leugens van wethouder Christel Mourik in artikel AD Rotterdams dagblad d.d. 20 maart 2013 dat het een kleine groep betreft. Dat is absoluut niet waar! zie onderbouwing en bron onderaan deze e-mail.

Een ding is zeker deze nieuwe vorm van kredietverstrekking aan de gemeente Spijkenisse kan zo niet langer voortduren. Laat uw gezicht als volksvertegenwoordiger meer zien in de media. Sociaal onrecht in Spijkenisse dat kan toch niet!

Moet dat oude vrouwtje van 86 jaar met die kapotte koelkast (zie artikel AD Rotterdams Dagblad) nog 1 maand langer wachten? alleen maar omdat de gemeente het geld zelf nodig heeft. Is dit het nieuwe armoedebeleid van de gemeente Spijkenisse. Kortom doe er wat aan!

Volgend jaar 2014 zijn er weer nieuwe verkiezingen. De sociale agenda zal de komende jaren steeds meer een belangrijke rol gaan spelen. Wie nu zijn gezicht laat zien wint de harten van vele mensen. Vergeet niet uw kiezers hebben een heel goed geheugen (en helaas ook een lege portemonnee).

Met vriendelijke groeten,

Bijstandsgerechtigden uit Spijkenisse

Bijlage:
1. artikel AD Rotterdams Dagblad d.d. 20 maart 2013
2. nota minimabeleid 8 maart 2011
3. besluit langdurigheidstoeslag 2013

Onderbouwing brandbrief:

Commissievergadering d.d. 11 april 2013, geluidsfragmenten:

vindplaats geluidsbestand:
http://spijkenisse.raadsinformatie.nl/notucastOD/preverg/45964/h264#agendaItem723917
instructies: blauwe kader rechtsbovenin, kopje audio, rechts klikken op icoon schijfje.

Ga naar:
tijd: 56.12 Spreker: Mevrouw Koopman-van Kouwen Betreft: Verificatievraag Groenlinks inzake advies clientenraad Langdurigheidstoeslag
tijd: 58.16 Spreker: Wethouder van der Schaaf Betreft: 1. Verificatiedatum van wethouder van der Schaaf (fact finding at the last moment), 2. Erkenning wethouder van der Schaaf inzake geen advies clientenraad Langdurigheidstoeslag.
tijd: 01:04:20 Spreker: Wethouder van der Schaaf Betreft: 3. Kenbaarmaking heroverweging wethouder van der Schaaf inclusief de voorwaarden wat zijn de financiele effecten zijn voor de gemeentelijke organisatie.

Leugen wethouder mourik:
Dat er slechts een kleine groep wordt getroffen (AD rotterdams dagblad). Deze groep is namelijk helemaal niet klein !
zie hiervoor bron nota minimabeleid d.d. 8 maart 2011 blz 19 kopje 5.1.2.1 Meerjarenraming 2012 t/m 2016.
Als je het vergelijkt met 2012 zie je dat de subonderdelen langdurigheidstoeslag en categoriale bijstand relatief een zeer groot deel van het totale persoonlijke minima budget bepalen.

Hieronder een mooi artikel gevonden op Internet die precies aangeeft waar het om draait:

Gemeente Spijkenisse leent geld van Bijstandsgerechtigden!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Lia van Ommering Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Lia van Ommering
Gast

Wij wisten op 7 maart niet dat het in delen werd uit betaald dus eigenlijk nog maar paar dagen voor bezwaar niiet eerlijk hoop dat het word herzien

Top