Mindfulness training in Spijkenisse

Waarom een mindfulness training? Onze omgeving wordt steeds hectischer en stressvoller. We bellen onder het autorijden, helpen de kinderen met hun huiswerk tijdens het koken en kijken televisie terwijl we sporten. Het wordt steeds lastiger om de balans te vinden tussen je werk of studie (met drukke agenda’s) en rust en ontspanning.

Iets doen zonder aandacht veroorzaakt gepieker en spanning. In plaats van ons gevoel te volgen, laten we ons leiden door wat moet. Mindfulness helpt je om dat patroon te doorbreken, met heel eenvoudige praktische oefeningen.

Centraal in mindfulness staat aandacht. Aandacht voor jezelf, voor het moment, voor anderen, voor je lichaam, voor je gedachten, voor je ademhaling, kortom aandacht. Door die aandacht te hebben en deze te richten, ga je meer zien en merken van wat er gebeurt met jezelf en met jou in de omgeving. Je krijgt inzicht in automatische patronen: hoe je normaal gewend bent te reageren op iets wat er gebeurt en hoe je gewend bent te denken in een bepaalde situatie.

Door aandacht en zelfkennis kun je zelf iets veranderen aan de situatie. In de praktijk blijkt dit niet eenvoudig te zijn; we zijn vaak met ons lichaam op de ene plaats en met ons hoofd ergens anders. Het unieke van elke ervaring gaat hierdoor vaak aan ons voorbij.

Voor wie

  • Last heeft van stress, spanning, onrust, burn-out, vermoeidheid, slaapproblemen, angst of depressieve klachten
  • Last heeft van lichamelijke klachten als chronische pijn, hartklachten, hoge bloeddruk, hoofdpijn, etc.
  • Beter wil omgaan met (chronische) ziekten zoals COPD, kanker, etc.
  • Meer wil genieten van de kleine dingen in het leven.
  • Minder in zijn hoofd wil zitten.
  • Bewuster wil leven.
  • Wil leren mediteren.

Op 7 januari 2014 start er op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur weer een Mindfulness training in Spijkenisse. Voor deze cursus zijn er nog enkele plaatsen vrij. De volgende training staat gepland begin maart 2014. Ook hiervoor kunt u zich alvast aanmelden. Deze achtwekelijkse training wordt gegeven door Annemieke Huizer, werkzaam bij youCANbe – Centrum Aandacht Nissewaard.

Meer informatie en aanmelden via: www.youcanbe.nl en info@youcanbe.nl

!cid_BD80DCA0-A6B8-4D8B-871D-26967A53A07F

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top