Minder prenten in Spijkenisse

0

Bij de gemeente Nissewaard merken ze het al zo’n drie jaar. Op straat worden steeds minder parkeerders betrapt op het niet betalen van een parkeerplek. Dit meldt het AD. Daar waar vijf jaar geleden nog ruim 5.100 boetes werden uitgedeeld, waren dat er vorig jaar nog maar ruim 4.200. Dit jaar zijn er tot nu toe zo’n 3900 bonnen uitgeschreven. ,,We zien die trend al vanaf 2013”, zegt een gemeentewoordvoerder.

Volgens hem is mobiel parkeren, waarbij automobilisten afrekenen met hun mobieltje, hier een van de verklaringen van. ,,Mensen ervaren dat als een stuk makkelijker.”

Mobiel Parkeren
Het gebruik van mobiel parkeren, waarbij automobilisten afrekenen met hun mobieltje, is de afgelopen jaren aan een grote opmars bezig in de Nederlandse steden waar betaald parkeren geldt. In Nissewaard is het aandeel belparkeren inmiddels opgelopen tot zo’n 40 procent.

Daarmee komt de gemeente aardig in de buurt van het gebruik in grote steden als Rotterdam. Daar komt meer dan de helft van de parkeerinkomsten tegenwoordig binnen via het 06-parkeren.

Een andere verklaring voor de afname van het aantal naheffingen is de invoering van het 1 euro-tarief voor het eerste uur in de parkeergarages van Spijkenisse. Dat goedkopere tarief, dat sinds vorig jaar geldt, blijkt een groot succes. Steeds meer bezoekers in het centrum parkeren hun auto in de garages in plaats van op straat, merkt de gemeente.

Inkomsten
De Stadhuisgarage blijft de garage die de meeste kortparkeerders blijft trekken. Ook andere garages noteren, met uitzondering van de Theatergarages, een groei van het aantal kortparkeerders.

De daling van het aantal parkeerbonnen in Spijkenisse leidt wel tot lagere inkomsten voor de gemeente Nissewaard. In 2011 leverden de boetes nog zo’n 252.000 euro op en in 2013 zelfs 350.000 euro. Vorig jaar was dat ‘slechts’ 237.000 euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op