Miljoenenclaim dreigt voor Bernisse

Een miljoenenclaim dreigt voor de gemeente Bernisse. Dat schreef het AD afgelopen maandag. Volgens de krant ligt er al drie jaar een plan voor vijftig woningen net buiten Zuidland in de kast bij de gemeente. Als die het plan weigert in behandeling te nemen, dan dreigt de indiener met een miljoenenclaim te komen. TROTS Spijkenisse vreest dat dit het eerste lijk is dat rond het fusieproces uit de kast komt.

Vanuit de gemeente Bernisse komt er weinig reactie op de ontstane situatie. Wethouder Sip van der Weg van LOB wil weinig zeggen over het plan. Volgens hem is het college gehouden aan geheimhouding opgelegd vanuit de raad. “Het is aan de raad om die geheimhouding op te heffen”, vertelt hij in het AD. Raadslid Berry Hummel wil ook niets zeggen: “Er is door de fractievoorzitters over gesproken, laten we even afwachten waar het college mee komt.”

TROTS maakt zich zorgen om de ontstane situatie en wil in de raadsvergadering om opheldering vragen. Fractievoorzitter Mia Sliwinski wil weten wat de risico’s zijn voor de gemeente Spijkenisse en wat Bernisse aan deze situatie gaat doen. De financiële situatie van Bernisse en Spijkenisse is niet rooskleurig. Een miljoenenclaim kan beide gemeenten in gevaar brengen. TROTS Spijkenisse stemde eerder tegen de fusie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top