Meerdere knelpunten tonen noodzaak A4-zuid aan

Vandaag presenteerde de ANWB een rapport aan de Tweede Kamer met meer dan 4000 verkeersknelpunten in Nederland. De afgelopen maanden vroeg de ANWB haar leden om knelpunten aan de bond te melden. In de regio’s Voorne-Putten en Hoeksche Waard zijn meerdere knelpunten genoemd die de noodzaak van de A4-zuid aantonen.

De Spijkenisserbrug werd, op de Algerabrug bij Krimpen aan den IJssel na, het meest genoemd. Opvallend is dat in de top 100 van meest genoemde locaties meerdere punten in de regio genoemd worden. Zo staan de Botlekbrug en de N57 ook in het overzicht genoemd.

Voor bewoners van de Hoeksche Waard is het Vaanplein tegenwoordig ook een flink knelpunt. Door de realisatie van de A4 bij Steenbergen is het verkeer op de A29 afgelopen tijd flink toegenomen en daarmee ook het aantal ongevallen.

Al deze regioknelpunten hebben gemeen dat de aanleg van de A4-zuid een oplossing kan zijn voor de fileproblemen. Uit onderzoek van de Stadsregio Rotterdam in 2007 kwam al naar voren dat de aanleg van de A4-zuid leidt tot minder verkeer over de Hartelbrug en de Spijkenisserbrug.

“Het noordelijk deel van de A4-zuid zorgt voor een daling van 18% van het aandeel motorvoertuigen op de Hartelbrug. Het grootste effect heeft het noordelijk deel van de A4 zuid op de Spijkenisserbrug, 34% minder motorvoertuigen passeert de brug.

Naar verwachting zorgt dit voor een significante verbetering van de doorstroming van het verkeer op de bestaand oeververbindingen,” valt in het rapport uit 2007 te lezen.

De lokale partij Nissewaard Lokaal roept de landelijke politiek nu op om werk te maken van deze belangrijke verbinding. “Steeds meer lokale en provinciale partijen zien de noodzaak in van de A4-zuid. Het is nu aan de landelijke politiek om over de aanleg van deze noodzakelijke weg spoedig positief te besluiten.

” Vorige week toonde ook de VVD zich voorstander van de weg. Op Twitter riepen meerdere lokale en provinciale VVD-fracties uit Zuid-Holland en Noord-Brabant hun steun uit voor de aanleg van de weg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op