Maasoever winnaar BCRS Scholentoernooi

Woensdagmiddag 11 januari organiseerde Badminton Centrum Ritte Spijkenisse (BCRS) voor de vierde keer het scholentoernooi voor basisschool kinderen in de gemeente Nissewaard. Deze editie werd door RVKO De Maasoever gewonnen!

De afgelopen twee edities van het BCRS Badminton Scholentoernooi voor bovenbouw van de basisscholen in de gemeente Nissewaard waren gewonnen door CBS de Hoeksteen. Enkele kinderen van de Hoeksteen waren al nieuwsgierig of zij de wisselbeker bij winst mochten houden. Maar daar moest eerst voor gestreden worden!

Woensdagmiddag 11 januari stonden 19 teams om 13:00 uur te popelen voor een sportieve middag in de sporthal de Maaswijk, thuishonk van BCRS.

Geholpen door vrijwilligers van BCRS werden er op de banen vijf rondes gespeeld. In iedere ronde werden drie wedstrijden met dubbels gespeeld. De kinderen waren zeer enthousiast en fanatiek, waarbij de leerlingen elkaar veelvuldig aanmoedigden. Uiteindelijk werd de finale gespeeld door basisscholen De Maasoever en De Hoeksteen.

Speciaal voor deze finale maakte BCRS gebruik van een scheidsrechter die ook badminton eredivisiewedstrijden telt. Na een spannende finale ging RVKO De Maasoever er vandoor met de eerste plaats. Zij mochten een trofee en de wisselbeker mee naar huis nemen.

Daarnaast ontvingen zij een cheque ter waarde van €75,- voor de schoolbibliotheek, mogelijk gemaakt door Het Leerpunt Praktijk Remedial Teaching. De teamleden van het winnende team ontvingen daarnaast ook nog de uitnodiging om de 2e helft van het seizoen mee te trainen bij BCRS.

Deze prijs werd mogelijk gemaakt door Vopak. De poedelprijs ging naar het team met de jongste leden van basisschool De Duif.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op