‘L(o)eren bij de boer’

De gemeente Nissewaard heeft veel landelijk gebied waar boeren hun bedrijf hebben. Om kennis te maken met het boerenbedrijf en het boerenleven, organiseert de Stichting Milieu Dichterbij in opdracht van de gemeente Nissewaard en in samenwerking met de boer en boerin op zaterdag 16 mei een scala aan activiteiten bij het boerenbedrijf Van Schie in Abbenbroek. Naast ‘loeren’ valt er ook heel wat te ‘leren’ op de boerderij van Cor-Rens en Marcella van Schie.

Openhuis bij boerenbedrijf Van Schie
Boer Cor-Rens en boerin Marcella houden op zaterdag 16 mei open huis van 10:00 uur tot 16:00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen op hun boerderij aan de Waaldijk 11 om kennis te maken met het boerenbedrijf en het boerenleven. ‘L(o)eren bij de Boer’ maakt deel uit van de campagne ‘Meimaand Milieumaand’ van de gemeente Nissewaard.

Slootexcursie, hooibalen beschilderen, rondleidingen, streekproductenmarkt
De jonge bezoekers kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals met een schepnet naar waterdieren zoeken in de poldersloot, hooibalen beschilderen, lammetjes aaien, koeien voeren, ponyrijden, je eigen patat maken, enzovoort. Daarnaast geven de boer en boerin rondleidingen op hun bedrijf en worden er schapen geschoren. Ook is er een streekproductenmarkt, waar bezoekers biologische groenten en levensmiddelen uit eigen omgeving (honing, sappen, jam) kunnen kopen. Iedereen is van harte welkom!

‘L(o)eren bij de boer’
Zaterdag 16 mei 2015
Boerenbedrijf Van Schie
Oude Waaldijk 11, Abbenbroek
10:00 uur – 16:00 uur

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op