L(o)eren bij de Boer – Fam. van Schie

De gemeente Nissewaard heeft veel landelijk gebied waar boeren hun bedrijf hebben. Om kennis te maken met het boerenbedrijf en het boerenleven, organiseerde de Stichting Milieu Dichterbij in opdracht van de gemeente Nissewaard en in samenwerking met de boer en boerin op zaterdag 16 mei een scala aan activiteiten bij het boerenbedrijf Van Schie in Abbenbroek. Naast ‘loeren’ viel er ook heel wat te ‘leren’ op de boerderij van Cor-Rens en Marcella van Schie.

Boer Cor-Rens en boerin Marcella hielden op zaterdag 16 mei open huis van 10:00 uur tot 16:00 uur. Iedereen was van harte uitgenodigd om langs te komen op hun boerderij aan de Waaldijk 11 om kennis te maken met het boerenbedrijf en het boerenleven. ‘Loeren bij de Boer’ maakt deel uit van de campagne ‘Meimaand Milieumaand’ van de gemeente Nissewaard.

Slootexcursie, hooibalen beschilderen, rondleidingen, streekproductenmarkt
De jonge bezoekers konden deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals met een schepnet naar waterdieren zoeken in de poldersloot, hooibalen beschilderen, lammetjes aaien, koeien voeren, ponyrijden, je eigen patat maken, enzovoort. Daarnaast gaven de boer en boerin rondleidingen op hun bedrijf en werden er schapen geschoren.

Ook was er een streekproductenmarkt, waar bezoekers biologische groenten en levensmiddelen uit eigen omgeving (honing, sappen, jam) konden kopen.

Bron: Roel van Deursen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op