Loco burgemeester is niet gek

Loco is Spaans voor ons woord ‘gek’. Gek is hij zeker niet, maar wel, net als dat frisdrankje Rivella; ‘een beetje raar’. Ik heb het hier over wethouder Jan-Willem Mijnans. De immer goedlachse ONS politicus mag zich rekenen tot één van de populairste leden van het college van B&W van de gemeente Nissewaard.

JW is makkelijk benaderbaar, kent geen afstand tot de burger op straat en maakt deel uit van de participerende samenleving zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Vorige week heb ik met eigen ogen gezien hoe Mijnans op geheel natuurlijke wijze en vol flair een groot gezelschap op partyschip de Fortuna in de haven van Spijkenisse, letterlijk om zijn duimpje wond.

Samen met hem mocht ik de twee gepensioneerde supersteps aan de takels hangen van de drijvende bok Matador-3. De 33 jaar oude steps worden op de RDM Campus Heijplaat door leerleerlingen van het Albeda college tot een echt kunstwerk gesmeed. Na het hijsen van de steps moest JW weer van boord want hij had nog een avondvergadering.

Op de kop van het sluisje sprong de wethouder op de kade en liep hij het dijkje af richting het gesloten hek aan de Veerweg waarvan ik hem de sleutel in zijn hand had gedrukt. Waar vindt je een locoburgemeester die in net pak en sierlijke Italiaanse schoentjes door anderhalve meters hoog fluitekruid banjert, een roestig hek opent en de sleutel nog terugbrengt ook? Ik zie het de mij overigens net zo sympathieke burgemeester Mirjam Salet op haar rode hakjes hem niet zo snel nadoen.

Je hoeft niet gek te zijn om dit te doen maar wel een beetje loco. Bedankt Jan-Willempie!!!!

Joop van der Hor
Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op