Lezing “IJsland” in de Boekenberg

In deze lezing IJsland; land van gletsjers en vuur op donderdag 21 mei vertelt Diana de Wild over haar vele reizen naar dit bijzondere eiland. We bekijken de beroemdste bezienswaardigheden: de kokend water spuitende Geysir, de vulkaan Hekla tijdens een uitbarsting en de prachtige waterval van de Gullfoss.

We gaan op bezoek op een schapenboerderij in het zuidoosten van IJsland om te zien hoe het leven er daar uit ziet. Diana beschrijft wat u er als toerist voor over moet hebben om dit prachtige maar dure land te bezoeken, waarbij vastzitten in een sneeuwstorm en met -5 graden overnachten in een tent gebruikelijke gebeurtenissen zijn.

Het zwarte IJslandse binnenland lijkt leeg, maar is in werkelijkheid gevuld met prachtige verhalen over Vikingen en verbannen criminelen. In de lezing vertelt Diana een aantal van deze verhalen en laat ze een IJslands lied horen dat hierover gaat.

Deze activiteit maakt deel uit van de MeiMaand MilieuMaand. In deze maand is er in Spijkenisse extra aandacht voor de natuur en het milieu. Het programma biedt onder andere wandelingen, lezingen, workshops en meer!

Kaarten bestellen voor de Lezing “IJsland” in de Boekenberg

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op