Leegloop centrum Spijkenisse dreigt

Er dreigt een leegloop uit het centrum van Spijkenisse te ontstaan. Al eerder werd bekend dat Saturn uit Spijkenisse zou gaan vertrekken en niet zou worden omgebouwd tot MediaMarkt. Huis-aan-huiskrant De Botlek weet vandaag te melden dat Saturn na 31 augustus de deuren sluit. Een maand later moet de winkel leeg zijn. In het artikel meldt De Botlek dat ook Dolcis vertrekt.

De winkel aan de Noordpassage sluit over twee weken haar deuren. Franchisenemer Amin Nezami van Febo laat weten er met het vertrek van Saturn ook geen nut meer in te zien om te blijven. Zijn huurcontract loopt nog tot 2016 en hij denkt er serieus over om er ook een punt achter te zetten.

Winkeliers klagen vooral over de parkeertarieven. “Je bent vijf minuten ergens binnen en minimaal € 1,90 parkeergeld kwijt”, stelt Geoffrey van Zanten van Schoenenwinkel Sneakers in de krant. Daarnaast stellen de winkeliers dat de gemeente niet wil luisteren. Wethouder Christel Mourik (VVD) laat weten zich niet te kunnen vinden in de kritiek. “We investeren buitengewoon veel in het centrum en evenementen”, laat zij weten.

Al eerder deed TROTS Spijkenisse enkele suggesties om het centrumbezoek te verbeteren. Tot op heden heeft de gemeente Spijkenisse hier weinig meegedaan. Daarnaast had TROTS geadviseerd om vooral niet de parkeertarieven te verhogen, maar de aantrekkelijkheid van het centrum te vergroten. Een meerderheid van de raad ging hier niet in mee. Zij besloten de tarieven verhogen en adviseerden de wethouder er alles aan te doen om deze ‘op korte termijn weer te kunnen verlagen’. Met als gevolg dat de grote uittocht uit het centrum inmiddels lijkt begonnen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Gerard 43PauldvLeen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Pauldv
Gast
Pauldv

Ja mensen….zo gaat het goed ! Uitgerekend de ondernemerspartijen ONS en VVD hebben gezorgd voor het totaal kapotmaken van het centrum. Het bouwen van de volslagen overbodige Noord- en Zuidpassage en de megawinkel van Saturn hebben het dorp tot spookstad gemaakt met 50 % of straks nog meer, leegstand. Men had in 2004 het “oude” centrum (dat toen pas 20 jaar oud was) nooit moeten afbreken. Dat riepen velen toen al,maar G J ‘t Hart moest van zijn jeugdtrauma af en zette zijn megalomane plannen gewoon door. Nu zijn de huren véél te hoog, is er een enorm overschot aan… Lees verder »

Leen
Gast
Leen

Even resumeren, Wethouder Christel Mourik (VVD) laat weten zich niet te kunnen vinden in
de kritiek. “We investeren buitengewoon veel in het centrum en
evenementen.

Welke investeringen zijn er gedaan?

Tot nu toe zijn het de parkeerders die investeren in het faal beleid van VVD en ONS, parkeertarieven die blijven stijgen om de garages rendabel te houden.

De wethouder is de realiteit volkomen kwijt, leeft in een eigen sprookjeswereld. Als het aan mij ligt mag ze medio november via de achterdeur vertrekken.

Pauldv
Gast
Pauldv

Dat is al jaren het probleem. Vanaf dat ONS de almacht kreeg in deze gemeente is de realiteit zoek. Dat begon al met de rampzalige sloop van het nog maar 20 jaar oude centrum dat prima voldeed en waarvan de huren nog op te brengen waren door de winkeliers. Een gezellig centrum, met de Stoep en het openlucht theater, waar het in de zomer, met Koninginnedag en het Binnenstadsfestival (toen nog écht in het dorp en niet op een of ander modderveldje !) heel gezellig was. Alles moest plat. Een gelikt, duur en steriel centrum kwam er voor in de… Lees verder »

Gerard 43
Gast
Gerard 43

Parkeertarieven doen de winkeliers de das om. Woon 17 jaar in deze merkwaardige gemeente maar ben misschien 10 x in het centrum geweest.(noodgedwongen)
Hoera voor het plateau, waterland, akkers enz. en vooral niet vergeten hoogvliet. Wethouders slaap lekker door, pieker vooral niet over de middenstand in het centrum want dan doen je geen oog meer dicht.