Laat je kat gratis chippen

0

Na een daverend succes in de gemeente Rotterdam, maakt nu ook de gemeente Nissewaard een aftrap met de Chip-je-kat actie. De gehele maand december kunnen inwoners van Nissewaard gratis hun kat laten chippen en registreren.

Jaarlijks worden er rond de 25.000 katten op straat gevonden. Slechts zo’n veertien procent kan met hun baasje worden herenigd. Daarom slaan de Dierenbescherming en gemeente Nissewaard de handen ineen en bieden deze gratis chip-actie voor alle katteneigenaren aan. Dierenartsen in Nissewaard werken belangeloos mee aan de chip-actie.

Hoe werkt het?
Verschillende dierenartsen in de gemeente chippen jouw kat in december geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, staan onderaan vermeld. Je kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken.

Voor wie en wanneer?
Let op: alleen katten uit Nissewaard kunnen meedoen aan de actie. De dierenarts zal je daarom vragen om een ID-bewijs. De actie loopt van 1 t/m 31 december. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder. Wees er dus snel bij! Vorig jaar was de actie in Rotterdam een succes en hebben 683 Rotterdamse katten een chip gekregen. Nu hebben ook de katten uit Nissewaard de kans om een gratis chip te krijgen.

Ook binnenkatten
Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatie-vermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Waar kunnen katten gechipt worden?
Dierenkliniek Maaswijk, Spijkenisse
Dierenartspraktijk Bernisse, Heenvliet
Dierenkliniek de Perzikgaard, Spijkenisse
Dierenkliniek Spijkenisse, Spijkenisse (2 locaties)
Dierenartsenpraktijk Rozenburg Zuidland, Zuidland

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op