KWS-Infra nieuwe partner voor wegonderhoud Nissewaard

Op 12 januari 2017 is de raamovereenkomst getekend voor het asfaltonderhoud in de gemeenten Hellevoetsluis en Nissewaard. KWS-Infra is de partij die de zorg krijgt over de asfaltwegen. De gemeenten hebben de ambitie om in deze contractperiode meer bevoegdheden bij de aannemer te leggen, zodat zij meer de rol van regisseur kunnen aannemen.

De gemeentesecretarissen van Nissewaard en Hellevoetsluis en een delegatie namens KWS-Infra kwamen voor de ondertekening van de overeenkomst in het gemeentehuis van Hellevoetsluis bijeen. Het moment van ondertekening was tevens de afsluiting van de Europese aanbestedingsprocedure, die aan de overeenkomst vooraf ging.

De getekende overeenkomst is het startsein voor een intensieve samenwerking. KWS zal de gemeenten verder helpen om de informatie over de wegen te digitaliseren. Dit is belangrijk om nu en in de toekomst de juiste maatregelen te nemen voor het onderhoud van de wegen.

De gemeenten vinden het belangrijk, de kennis van marktpartijen optimaal te benutten, om de buitenruimte in stand te houden en te optimaliseren. Uiteraard blijft bij de uitvoering van de overeenkomst wegen asfalteren de hoofdtaak van KWS. Hellevoetsluis en Nissewaard zullen ook tijdens de uitvoering van de overeenkomst gezamenlijk optrekken in de samenwerking met KWS.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op