Kunstprijs Groen Nissewaard

Van 10 september t/m 1 oktober is bij kunstenaarsvereniging Regio Art Rijnmond te Spijkenisse de expositie “LAND, LICHT, LUCHT, WATER” te zien. Deze prijs/expositie is georganiseerd om de 1-jarige fusie van Spijkenisse en zeven omliggende gemeenten te vieren. Nissewaard, gelegen op het schitterende eiland Voorne-Putten is immers een bijzonder mooi, groen stukje Nederland en is een fantastisch wandel- en fietsgebied.

Twintig deelnemers uit verschillende delen van het land hebben gehoor gegeven aan de oproep, zich te laten inspireren door dit mooie gebied. De expositie is dan ook een ode geworden aan deze
natuur, bestaande uit weidse vergezichten, mooie luchten, drassig land en het vele water, dat dit gebied rijk is.

Bij een aantal deelnemers is het maakproces het belangrijkst geweest. De verf, de patronen en structuren van het land en in de verf. Zij werken vooral met hun gevoel. Anderen grijpen terug naar geschiedkundige elementen in het landschap en de verstedelijking van deze natuur. Ook de horizon die zo goed te zien is in dit gebied en het lijnenspel in het polderlandschap worden niet vergeten.

Er is zelfs een deelnemer die sieraden heeft gemaakt met natuurlijke materialen gevonden in dit gebied. Al met al een zeer divers gezelschap.

De jurering van de ingezonden stukken, zal gedaan worden door de per 1 september vertrekkende directeur van De Stoep Reggy Barra, beeldend kunstenaars Marleen van Arendonk en Marilou Galdermans, medewerker van het milieuhuis Jet de Jonge en natuurwandelaar Hans Hartmann.

De toegekende prijzen zijn puur symbolisch en zijn afkomstig van groene bedrijven uit dit gebied namelijk het “Wijndomein De Vier Ambachten” en “Zorgboerderij Moed en Vertrouwen”.

De opening van deze expositie en uitreiking van de prijs door wethouder Hamerslag vindt plaatst op 10 september om 14:00 uur in de RAR galerie, Noordeinde 7, Spijkenisse. Verder is deze expositie te bezichtigen wo. t/m vr. van 13:30 tot 16:30 uur en za. van 12:00 tot 16:30 uur.

Naast de opening is er op het Noodeinde de jaarlijkse kunstmarkt van 10:00 tot 17:00 uur en wordt In het “cachot” van de RAR, een demonstratie “papier scheppen met planten uit de Nissewaard” gegeven door kunstenaar Elise Kloppers. Aanvangstijden 12:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.

Meer informatie over de deelnemers en hun achtergronden kunt U vinden op www.regioartrijnmond.nl bij “Kunstprijs Groen Nissewaard”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op