K*t F*Ck streek van KFC

1

Decennia lang hebben op de hoek Groene Kruisweg – Sportlaan de stoffelijke overschotten van duizenden Nissewaarders opgebaard gelegen. Het uitvaartcentrum Maranatha zelf is ook overleden. Het gebouw staat leeg en wordt binnenkort gesloopt. Op dezelfde locatie komt een drive-in fastfoodrestaurant waar je dooie kippen en dooie gemalen runderen kunt nuttigen.

Met een Mc Donalds op 300 meter afstand was dit iets waar we met z’n allen nou echt zaten te wachten. Ik heb in die ‘dode hoek’ afscheid genomen van tal van dierbaren. De eerste keer dat ik daar binnenkwam waarde ik mij in een dependance van de Efteling. In de grote zaal stond een soort van mini koepeltje, zoiets wat je alleen op tekeningen ziet in sprookjesboeken.

Onder de koepel stond de kist met de overledene met op de wand erachter een bewegend beeld van fraaie hemelluchten en wegvliegende witte duiven. Het had iets onwerkelijks, net alsof je in een bioscoop naar een slechte film zat te kijken. Maar er was geen pauze en in plaats van popcorn en cola kreeg je na afloop koffie met cake.

Maar de gemeente Nissewaard heeft geld nodig en dus wordt binnenkort het markante gebouw gesloopt en verrijst er een combinatie van twee fastfoodrestaurants. Om het dooie kippenrestaurant te kunnen bouwen moeten er 60 bomen worden gekapt en talloze struiken gesnoeid. Dag vogels, dag insecten, dag kleine groene stadslongen!

Maar rupsje nooit genoeg wil ook nog eens drie kerngezonde bomen kappen om er een lelijke reclamezuil met schreeuwende neonverlichting te kunnen plaatsen. Straks liggen er weer drie in stukken gezaagde dooie bomen in de dooie hoek van Spijkenisse. Wat een K*t F*Ck streek van KFC!

Joop van der Hor
Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Andre Sijnesael Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Andre Sijnesael
Gast
Andre Sijnesael

Wat een overdreven verhaal zeg. Zo lang heeft het rouwcentrum er niet gestaan. Maranatha zat eerst aan de Vredenhofstraat (thans Bloedbank) en liet toen een veel te duur, megalomaan pand bouwen. Dat had al vrij snel het faillissement van de uitvaartondernemer tot gevolg. Daarna stond het pand heel lang te koop, maar niemand had er interesse in. Gevolg : het pand is verloederd, opengebroken, half afgebrand en speelplaats van jongeren die er binnen dringen. Tijd dus dat het verdwijnt, want dit lijkt verdacht veel op de kerk in Hoogvliet, langs de Aveling die jarenlang stond te verloederen. Nu komen er… Lees verder »