Koninklijke onderscheiding voor de heer Rietdijk

Gerrit Jan Rietdijk heeft vrijdag vrijdag 22 mei een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Salet ontvangen. De uitreiking vond plaats in het stadhuis in Spijkenisse. De heer Rietdijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al op vrij jonge leeftijd was de heer Rietdijk politiek en sociaal-maatschappelijk betrokken. Hij is halverwege de jaren zeventig gestart met jongerenwerk in de Michaëlkerk in Spijkenisse en heeft leiding gegeven aan jeugdsociëteit Padmos. In die tijd is hij lid geworden van de Partij van de Arbeid. Vanuit de PvdA heeft hij een bijdrage geleverd aan het Chili Comité.

Vanuit de vakbeweging is de heer Rietdijk lid geweest van de bedrijfsledengroep en de ondernemingsraad bij ICI, zijn voormalige werkgever. Bij zijn nieuwe werkgever De Welplaat (waar hij inmiddels 36 jaar werkt) is hij enkele jaren lid geweest van de medezeggenschapscommissie.

De heer Rietdijk is in 2002 voor de PvdA in de raad van de voormalige gemeente Bernisse gekomen. In 2006 is hij herkozen. In de raad van 2010 heeft hij D66-PvdA vertegenwoordigd. Zijn specialiteit was ruimtelijke ontwikkeling en groenvoorziening. Tijdens deze periode was hij ook plaatsvervangend voorzitter van de raad. Bij de raadsverkiezingen in 2014 heeft hij zich niet verkiesbaar gesteld.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op