KOM IN DE KAS: Ontdek de wereld achter het glas

Zwemmen in een zee van bloemen, groente die groeit zonder grond en koeien die automatisch gemolken worden. Wie dat zelf wil ervaren, komt op zaterdag 11 april de bedrijven bezoeken op Voorne-Putten die deelnemen aan Kom in de Kas. Het is alweer de 38ste keer dat Kom in de Kas georganiseerd wordt en is een van de grootste publieksevenementen van ons land.

Inspiratie en innovatie
De diversiteit van de agrarische sector op Voorne-Putten maakt dat deze regio onderscheidend is, er doen dan ook veel verschillen de bedrijven mee met Kom in de Kas. De pr.commissie Boeren en Tuinders Voorne-Putten, die deze dag organiseert, zet zich dan ook in voor zowel de landbouw als de tuinbouw.

Bij de deelnemende kassen kunnen de bezoekers o.a. uitleg krijgen over aardwarmte, over het opkweken van potrozen maar ook hoe de heerlijke paprika’s, tomaten, aubergines en aardbeien groeien in de kas.

Bij het akkerbouwbedrijf staan imposante machines die gebruikt worden bij het zaaiklaarmaken van het land en om de producten te oogsten. En hoe worden de aardappels en de uien in de winter bewaard? De koeien worden bij het melkveebedrijf gemolken met een automatisch melksysteem, dit gaat dag en nacht door zodat de bezoeker kan zien hoe het werkt.

Verder is er o.a. nog een kaasboerderij, een korenmolen geopend die nog volledig in bedrijf is en een museumboerderij te bezoeken. Op elk bedrijf is wel een bijzondere activiteit georganiseerd.

Voor het hele gezin Van al het lekkers dat op Voorne-Putten geteeld wordt kan men natuurlijk ook proeven o.a. sappige tomaatjes, heerlijke paprika’s en voor de liefhebber: ambachtelijke patat.

Kinderen kunnen zich uitleven met het aaien van lammetjes en kalfjes en een ritje op een pony. Ook is er een theatervoorstelling van stichting Speelparasol bij het akkerbouwbedrijf van fam Langendoen in Simonshaven. De voorstellingen zijn om 11.00 uur en om 14.00 uur.

Kortom: Kom in de Kas! Een dagje uit voor jong en oud. Bezoek je de Kom in de Kas dagen: doe dan mee met de #kasfoto2015 wedstrijd! Je kunt ook foto’s insturen van voorgaande jaren. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kom in de Kas.

De 38e Kom in de Kas wordt gehouden op zaterdag 11 april de openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op . Parkeren kan langs de weg. In het gebied Vierpolders (Vlaardingerhilseweg/ Kerkweg) geldt eenrichtingsverkeer. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Produce Association, FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank.

Download hier het volledige overzicht van de deelnemers op Voorne-Putten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top