Klein Recycling helpt Scouting Bernisse

Ieder jaar worden begin november de boten van Scouting Bernisse op de kant gelegd. De meest eenvoudige manier om dat te doen is met een kraan. Klein Recycling uit Zwartewaal is op 4 november weer komen helpen deze klus te klaren.

Zwaar werk
Het is zonder kraan een enorme klus om met de verkenners onze boten op de kant te krijgen verteld Angelique, de teamleidster van de zeeverkenners. De hulp van een sponsor zoals Klein Recycling is daarom meer dan welkom. Een klus van uren sjouwen en trekken is nu sneller, en niet onbelangrijk, veiliger geklaard. Het is prettig om naast sponsoring in geld ook sponsoring in goederen of diensten te ontvangen

Winterprogramma
Nu het zeilseizoen stopt gaan de zeeverkenners het winterprogramma “draaien”. Angelique verteld: “de opkomsten zijn dan niet meer van 12 tot 5 maar een uurtje korter, het is immers ook eerder donker . Tijdens dewinteropkomsten werken we aan de boten maar doen we ook leuke, uitdagende en avontuurlijke activiteiten. In de zomer ligt onze aandacht meer op het leren zeilen, roeien en wrikken. Nu is er tijd voor andere vaardigheden.

NAWaKa
De komende zomer zullen de zeeverkenners deelnemen aan NaWaKa (het nationaal waterkamp) als zomerkamp. Aan NaWaKa nemen scoutinggroepen uit het hele land deel. Daar willen we natuurlijk goed voor de dag komen, zegt Angelique. We maken de boten tiptop in orde gedurende de winter. En ik weet zeker dat we in het voorjaar weer helemaal klaar zijn voor een seizoen op het water.

Zeeverkenners en wilde vaart
Het op het kant krijgen van de boten en het onderhouden daarvan is typisch een taak voor de speltakken zeeverkenners en wilde vaart. Ze leren hierdoor respect voor het materiaal en het werk van elkaar waarderen. Het is toch anders omgaan met een boot waarvan je weet dat er met hart en ziel aan gewerkt is om hem mooi te krijgen dan een boot die al kant en klaar voor je klaar ligt.

Andere speltakken
Scouting Bernisse heeft nog andere speltakken, de dolfijnen (7 en 11 jaar) en de plusscouts van 18+. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via mail scouting-bernisse@hotmail.com.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op