Kies 21 maart voor Nissewaard!

Woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen en wordt tegelijkertijd een referendum gehouden. Op www.nissewaard.nl/verkiezingen staat alle informatie over de voorwaarden van het stemmen en vindt u informatie over de politieke partijen en debatten. Ook vindt u hier de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Het referendum gaat over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017). Meer informatie is te vinden op referendumwiv2017.nl. De uitslag van het referendum is op 29 maart.

Op www.nissewaard.nl/verkiezingen staan de deelnemende politieke partijen met links naar hun website met verkiezingsprogramma en Facebookpagina vermeld. De 11 partijen die meedoen zijn ONS, Partij van de Arbeid (P.v.d.A), VVD, Trots op Nederland (TROTS), CDA, Lokaal Onafhankelijk Bernisse (LOB), Democraten 66 (D66), ChristenUnie-SGP, Forza!Nissewaard, PVV en Nissewaard Lokaal.

Verkiezingsdebatten
In de aanloop naar de verkiezingen zijn 6 debatten georganiseerd. Zaterdag 17 februari was het eerste debat, georganiseerd door FNV in samenwerking met het radioprogramma Zeker Weten. De volgende debatten zijn:

20 februari: Radio Rijnmond/LINQ Media
Locatie: Boekenberg, Markt 40, Spijkenisse
Tijd: 18.00-19.00 uur

21 februari: Scholierendebat bij de Ring van Putten en politieke markt
Locatie: Ring van Putten, Groenewoudlaan 25, Spijkenisse
Tijd: 09.00-12.00 uur

22 februari: Stichting Pameijer. Thema: debat over zorg
Locatie: Activeringscentrum Spijkenisse, Jan van Scorelstraat 2, Spijkenisse.
Tijd: inloop 19.00 uur, start om 19.30 uur en afsluiting om 21.30 uur.

6 maart: Ondernemersvereniging Nissewaard
Locatie: Sporthal de Haveling, Prinses Julianaplein 1, Geervliet.
Tijd: inloop 19.30 uur, start 20.00 uur.

15 maart: Slotdebat bibliotheek Boekenberg onder leiding van Suzanne Mulder
locatie: bibliotheek Boekenberg, Markt 40, Spijkenisse
Tijd: 20.00-21.00 uur

Stemwijzer
Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nissewaard wordt een stemwijzer gemaakt als extra hulmiddel bij het kiezen. Rond 5 maart staat de stemwijzer online op www.nissewaard.nl.

Tellers gezocht
Een teller is op een stembureau aanwezig van 20.45 uur totdat de stemmen geteld zijn. Dit kan 01.00 uur ’s nachts of later zijn. Het tellen gebeurt handmatig. De vergoeding voor een teller is € 45. Wilt u meehelpen als teller, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via stembureau-nissewaard.nl.
De gemeente zoekt nog een aantal tellers voor de stembureaus:
– 2 tellers voor het stembureau in Abbenbroek
– 2 tellers voor het stembureau in Geervliet
– 7 tellers voor het stembureau in Zuidland

Opkomstcijfers volgen op www.nissewaard.nl
Op de verkiezingsdag zelf worden de tussenstanden van de opkomstcijfers op www.nissewaard.nl gepresenteerd. De actuele cijfers worden gepubliceerd om 11.00 uur, 14.00 uur, 17.30 uur en 19.30 uur.

Verkiezingsavond in stadhuis Spijkenisse
Wie woensdagavond 21 maart benieuwd is naar het laatste verkiezingsnieuws, is vanaf 21.00 uur van harte welkom in het stadhuis in Spijkenisse, Raadhuislaan 106. Daar wordt een verkiezingsavond gehouden.

U kunt hier lokale politici ontmoeten. Het stemmen tellen gebeurt ook dit jaar weer handmatig en kost dus veel tijd. Enkele keren zal een tussenstand van de uitslagen per stembureau bekendgemaakt worden.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen
De voorlopige uitslag is donderdag 22 maart bekend; de definitieve uitslag op vrijdag 23 maart. De uitslag wordt gepubliceerd op www.nissewaard.nl. De verkiezingsuitslagen, ook van voorgaande jaren, zijn ook terug te vinden op www.verkiezingsuitslagen.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op