KFC en Burger King willen te veel

Milieudefensie Nissewaard heeft B&W van de Gemeente Nissewaard een brief geschreven naar aanleiding van een informatie-inloop over de realisatie van restaurants van Kentucky Fried Chicken en Burger King op de locatie Maranatha aan de Sportlaan.

Milieudefensie is geschrokken van de claim van projectontwikkelaar Pro Huis wat betreft ruimte met als gevolg het kappen van bomen en struiken. Het gaat om ongeveer 60 bomen en veel bosplantsoen. Projectontwikkelaar Pro Huis wil de bomen en struiken weg om de restaurants zichtbaar te maken.

Milieudefensie Nissewaard denkt dat toekomstige klanten liever in een natuurlijke omgeving eten dan met uitzicht op het verkeer op de Groene Kruisweg. Met hoge reclamemasten langs de weg is het heus wel duidelijk dat daar restaurants zijn. De gemeente wordt in de brief opgeroepen om zo snel mogelijk om de tafel te gaan, om te praten over de gevolgen van de plannen.

Het lijkt op een herhaling van de gang van zaken bij de bouw van de Woonboulevard in 2007. Daar zijn toen ook heel veel bomen gekapt. Overigens is de helft van de destijds toegezegde compensatie nog steeds niet uitgevoerd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Anja Gleijm Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anja Gleijm
Gast
Anja Gleijm

Dan komen ze toch lekker niet naar Spijkenisse….zonde als al dat groen weggaat omdat zij zo nodig zichtbaar willen zijn.