Ken uw wijkagent

2

Door de reorganisatie bij de landelijke politie zijn de wijkteams, die o.a. in Spijkenisse actief waren, opgeheven. Daardoor is de wijkagent weer het aanspreekpunt in de wijk geworden. Maar de reorganisatie heeft er ook toe geleid dat een flink aantal wijkagenten niet meer op hun plek te zitten.

Reden voor Nissewaard Lokaal om burgemeester Salet te vragen aan de inwoners duidelijk te maken dat er nieuwe wijkagenten zijn en deze aan de betreffende buurten voor te stellen.

Salet zag vanuit de gemeente maar weinig in dit voorstel. Volgens de burgemeester is het de taak van de politie om inwoners hierover te communiceren. Nissewaard Lokaal is het niet eens met deze opstelling. Volgens de partij is de gemeente verantwoordelijk voor maatschappelijke betrokkenheid en het gevoel van veiligheid in de wijken.

Wijkagenten kunnen hierbij helpen, want zij zijn het smeermiddel in de wijk. Veelal zijn zij het eerste aanspreekpunt bij problemen. Wel moeten inwoners dan weten wie het aanspreekpunt is.

Om toch aan iedereen duidelijk te maken wie het aanspreekpunt is in de wijk of kernen heeft Nissewaard Lokaal besloten om alle wijkagenten in de gemeente op onze site te vermelden. Wilt u weten wie uw wijkagent is? Klik dan door naar de site van de politie.

Like Nissewaard Actueel op facebook

Reageer op dit artikel

2 Reacties op "Ken uw wijkagent"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
AB
Gast

Welk overzicht?

Nissewaard Actueel
Gast

Er staat een link naar de site van de politie. Zie laatste regel, Klik dan door naar de site van de politie.