Kansspelautoriteit doet mee aan horecacontrole

0

De gemeente Spijkenisse werkt samen met de kansspelautoriteit tijdens horecacontroles in Spijkenisse. Tijdens de meest recente controle, die in het teken stond van kansspelen in de horeca, werd onder andere geconstateerd dat in een horecagelegenheid gepokerd werd.

Horecacontrole
De gemeente Spijkenisse maakt zich sterk voor veilig horecabezoek en wil de risico’s van kansspelen beperken. De horecacontroles hebben iedere keer een ander thema. Naast de algemene controle wordt dan aan een specifiek onderwerp extra aandacht besteed. Bij deze controle ging extra aandacht uit naar kansspelen.

De gemeente Spijkenisse werkte tijdens deze controle intensief samen met de Kansspelautoriteit. De kansspelautoriteit is toezichthouder op kansspelen in Nederland. Zij bestrijden illegale kansspelen in onder andere horecagelegenheden. Tijdens de controle is gekeken of horecagelegenheden in Spijkenisse gelegenheid bieden om mee te doen aan kansspelen. Daarnaast werd gecontroleerd op onder andere de drank- en horecawet en bepalingen uit de plaatselijke verordening.

Vergunning voor kansspelen
Volgens de Wet op de Kansspelen moeten horecaondernemers een vergunning hebben wanneer zij kansspelen aan hun bezoekers willen aanbieden of deelname aan een kansspel willen bevorderen. Wanneer horecaondernemers geen vergunning hebben en toch kansspelen aanbieden of anderen de gelegenheid bieden kansspelen in hun onderneming te organiseren, zijn ze in overtreding. Een spel is een kansspel als spelers een prijs kunnen winnen en geen invloed hebben op het spel. Dit zijn bijvoorbeeld loterijen, maar ook sportprijsvragen en casinospellen.

Overtredingen en kleine onregelmatigheden
Tijdens de controle zijn kleine onregelmatigheden geconstateerd. De horecagelegenheid bleef bijvoorbeeld langer open dan toegestaan en er werd alcohol geschonken zonder dat een leidinggevende aanwezig. Onderzocht wordt of de horecaonderneming, waar gepokerd werd, de Wet op de Kansspelen heeft overtreden. Dit onderzoek, en eventuele handhaving van de Wet op de kansspelen, verloopt via de Kansspelautoriteit.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op