Kandidatenlijst CDA Nissewaard vastgesteld

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op maandag 11 december 2017 hebben de leden van het CDA Nissewaard de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 vastgesteld.
Lijsttrekker is Pieter Verhoog, die de afgelopen periode als steunraadslid in de fractie zat.

Verhoog (52 jaar), in het dagelijks leven directeur sociale zaken bij Detailhandel Nederland, is heel tevreden over de samenstelling van de lijst. De lijst bevat een goede mix van ervaring en nieuw talent en de kandidaten komen uit alle wijken en kernen van Nissewaard.

Met het verkiezingsprogramma onder de titel “Stabiel in het midden” wil het CDA het beleid van de afgelopen jaren voortzetten en vooral het accent leggen op een sociaal beleid om inwoners die moeite hebben om zelf alles te regelen te ondersteunen. Daarvoor is nodig dat Nissewaard een gezonde financiële huishouding heeft om dit alles mogelijk te kunnen blijven maken.

“Onze inzet is om een goede verkiezingsuitslag te halen en het huidige aantal van drie zetels uit te breiden. We proberen zo opnieuw via deelname aan een college onze uitgangspunten uit het verkiezingsprogramma te realiseren”, aldus Verhoog tijdens de presentatie van de lijst.

Op plaats 2 staat Kumar Ramlal. Kumar is werkzaam als beleidsadviseur bij het waterschap en zit sinds 2002 in de gemeenteraad. Kumar heeft het CDA de afgelopen jaren in bijna alle commissies vertegenwoordigd en heeft veel ervaring opgedaan met verschillende beleidsterreinen.

Hij is goed op de hoogte van de zaken die spelen binnen Nissewaard en kent de historische achtergronden bij vraagstukken die in de raad aan de orde komen.

Op plaats 3 staat Daan van der Pols, woonachtig in Zuidland en werkzaam als accountmanager in de groenten en fruit. Daan is 25 jaar en op dit moment bestuurslid van het CDA in Nissewaard. Daan is de jongste kandidaat op de lijst op een verkiesbare plaats. Hij gaat zich dan ook vooral inzetten om jongeren in Nissewaard te interesseren voor de politiek.

Op plaats 4 staat Bas Muilwijk, afkomstig uit Zuidland. Bas is voorzitter van het bestuur en is zich na zijn werkzame leven als directeur van de Lucia Petrus MAVO in Rotterdam o.a. bezig gaan houden met de politiek.
Op plaats 5 staat Nico Hamerslag die eerder voor het CDA in de gemeenteraad heeft gezeten. Nico is werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs als decaan. Nico is in de jaren ’70 bij het CDA gekomen en heeft sinds die periode diverse bestuurlijke functies in het CDA gehad.

De huidige fractievoorzitter, Bart Overgaauw, is op eigen verzoek op plaats 8 van de lijst gekomen. Na ruim 15 jaar actief te zijn geweest voor het CDA, eerst in de raad van Bernisse en vanaf 2015 in de raad van Nissewaard, vond Bart het tijd dat anderen het stokje in de gemeenteraad gaan overnemen.

Zittend wethouder Dirk van der Schaaf staat als lijstduwer op plaats 17.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top