Joop zoekt Boer(s)

Het spreekwoord ‘de dood in de pot’ betekent zoveel als dat alle leven, handel en opgewektheid is verdwenen. Met andere woorden; het is een saaie dooie boel. Aanvankelijk werd met dit Oudhollands spreekwoord bedoeld dat het eten bedorven was.

In Spijkenisse gaan beide betekenissen overigens hand in hand. Ik doel hier op het voornemen van de vestiging van een fastfoodcentrum in het nu nog leegstaande uitvaartcentrum Maranatha in Spijkenisse-Noord. Daar waar ooit mijn vader opgebaard lag om vervolgens elders de oven ingeschoven te worden, worden straks de hamburgers, kipburgers en frites gebakken.

Met al die af en aan rijdende auto’s en honderden bezoekers per dag zal het zeker niet lang een dooie boel blijven daar aan de Sportlaan. Waar vroeger de dood per lijkwagen het gebouw werd ingereden, rijden straks de zwarte Volkswagentjes, vrolijke Fiatjes 500 en ‘Wir leben auto-Opels’ af en aan en zijn het dooie koeien en plofkippen die in het voormalige rouwcentrum geroosterd worden.

Ik denk dat heel wat nabestaanden liever een stukje verder rijden voor hun fastfood. Natuurlijk moet een groot gebouw als het uitvaartcentrum niet te lang leeg blijven staan en juich ik het toe dat het een ‘tweede leven’ krijgt. Maar of dit nou een juiste herbestemming is?

Wat de dood in de pot betreft. Hoe is het eigenlijk met Jolanda Boers, de winnares van ‘Moeders met lef’? Zij verdween een paar maanden na het openen van haar uitvaartwinkel in de Kopspijker spoorloos van het toneel. Binnen de uitvaartbranche weet men er meer van maar houdt men de kaken stijf op elkaar. Denk dat ik Yvonne Jasper maar ga inschakelen want; ‘Joop zoekt Boer(s)’.

Joop van der Hor

Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top