Jonge bekeerlingen zamelen voedsel in voor ramadan

De 24-jarige Bianca uit Spijkenisse en de 23-jarige Celina uit Hellevoetsluis zijn op Facebook een inzamelingsactie begonnen voor speciale iftar-voedselpakketten. Iftar is de maaltijd die moslims tijdens de ramadan na zonsondergang gezamenlijk eten.

Volgens Celina en Bianca hebben veel moslimgezinnen het krap en is het voor hen moeilijk een feestelijke maaltijd samen te stellen. “Tijdens de ramadan sta je stil bij wat je hebt, maar vooral ook bij wat je niet hebt. Wij wonen allebei alleen en weten hoe moeilijk het is om rond te komen. Vandaar die voedselpakketten”, aldus de vrouwen.

Pakketten
In drie dagen tijd had de facebookpagina ‘Iftar2015‘ al negenhonderd likes en kwamen er vijf serieuze aanvragen binnen voor het speciale iftar-voedselpakket.

“Ook hebben veel mensen al hulp aangeboden, zowel supermarkten als particulieren”, vertelde Bianca. “Vlak voor de ramadan, die op 18 juni begint, zullen we de pakketten bij de mensen afleveren”.

Bekeerd tot islam
Celina en Bianca hebben zich bekeerd tot de islam. Volgens Celina was dat een “heftige keuze die veel consequenties had”. De meiden hebben de officiële geloofsgetuigenis afgelegd, maar dragen geen hoofddoeken.

Celina: “Ik heb het de eerste tijd wel gedaan, maar mijn familie had er echt moeite mee. Ook met het zoeken naar werk kreeg ik problemen. Pas na 160 sollicitatiebrieven, met daarbij een pasfoto met hoofddoek, werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Nu gaat het wat dat betreft makkelijker.”

Ook kreeg Celina weinig steun vanuit de islamitische gemeenschap. “Veel moslims begrijpen niet met wat voor extra problemen wij te maken krijgen, met familie enzo. Ik had wel gehoopt op meer steun, maar het valt me tegen.”

Bron:rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top