Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds

Komt uw kind ook in aanmerking voor een vergoeding? Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten, een zwemdiploma te behalen, een muziekinstrument te spelen of lid te worden van een vereniging. Kortom alle kinderen doen graag mee! Ook als de ouders of verzorgers een laag inkomen hebben, bijvoorbeeld als ze van een uitkering moeten leven of met werken niet zo veel verdienen.

Wat kunt u aanvragen?
Per 1 september 2017 zijn de gemeente Nissewaard en Leergeld Voorne-Putten een samenwerking aangegaan met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds. Deze fondsen betalen (een groot deel) van de kosten voor een sportclub of muzieklessen voor gezinnen met een besteedbaar inkomen tussen de 110% en 130% van het sociaal minimum. De bijdrage wordt in natura verstrekt en is inclusief kleding, materiaal en/of attributen.

Hoe werkt het?
De fondsen zijn voor kinderen van 4 tot 18 jaar die ingeschreven staan in de gemeente Nissewaard. Aanvragen kunnen alleen via een tussenpersoon worden ingediend. Een tussenpersoon is iemand die professioneel betrokken is bij de opvoeding van kinderen, zoals bijvoorbeeld (gym)docenten, jongerenwerkers of sportbuurtwerkers of medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Komt u ervoor in aanmerking?
Wilt u weten of u binnen de inkomensgrens van de bijstandsnorm valt? De netto normbedragen, exclusief vakantiegeld, zijn als volgt en worden ieder jaar per 1 januari en 1 juli opnieuw vastgesteld:

110% Alleenstaande ouder € 1.030,90
130% Alleenstaande ouder € 1.218,34

110% Echtparen met kinderen € 1.472,72
130% Echtparen met kinderen € 1.740,49

Stichting Leergeld Voorne-Putten
Leergeld komt bij u thuis. Thuis bekijkt een medewerker van Leergeld uw situatie en legt uit wat Leergeld voor u kan betekenen. Leergeld kan u helpen met het ondersteunen van kosten voor onderwijs door middel van een ‘schoolpas’.

Met deze schoolpas kunnen scholieren aankopen doen voor zaken die door de school wordt voorgeschreven, dus die op de schoollijst staan. Maar ook kan Leergeld bijdragen leveren in bijzondere schoolkosten, zoals bijvoorbeeld de werkweek, schoolreis of beroepskleding bij het volgen van een beroepsopleiding.  

Wie doet wat?
Deelname aan sport gaat via het Jeugdsportfonds. Deelname aan cultuur gaat via het Jeugdcultuurfonds. Alles wat met educatie te maken heeft gaat via Leergeld Voorne-Putten. Meer informatie kunt u vinden op jeugdsportfonds.nl en jeugdcultuurfonds.nl en leergeld.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op