Jan Varekamp Tuinderij kweekt groenten op waterbasis

Het huidige bedrijf heeft nog maar een korte geschiedenis en is in 2017 gebouwd. Het idee en plan voor dit bedrijf is wel iets dat in de jaren ervoor is ontstaan. ‘We hebben dus nog een hele toekomst voor ons’, aldus Jan Varekamp.

Jan is na een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Delft gestart met het telen van groenten in de vollegrond. Al snel ging hij samenwerken met een oudere collega die ook onder glas teelde.

‘Samen hebben we toen een bedrijf gestart dat zich richtte op de teelt van andijvie en snijbonen voor de lokale snijderij.’ Dit bedrijf is een aantal jaar voortgezet en daarna verhuisd naar de huidige locatie aan de Konneweg 4 B in Tinte.

‘Op die locatie ben ik zelfstandig verder gegaan en heb ik ook de stap gezet naar de teelt van aubergine. De ontwikkelingen gingen snel en al gauw was de oude locatie aan de Konneweg te verouderd om mee te concurreren. Het bedrijf is toen een tijd verhuurd en ik ben aan de slag gegaan met het uitwerken en opzetten van de plannen voor het huidige bedrijf.

De komende jaren gaan we dit bedrijf verder opzetten tot een mooi centrum voor educatie en informatie over de Nederlandse Tuinbouw. Iedereen is dan welkom om ons te komen bezoeken, beleven en te bewonderen’. Ook is het de bedoeling om scholen uit te nodigen, om kinderen te leren over gezonde voeding, en hoe het telen in zijn werk gaat’.

Het bedrijf heeft ook geparticipeerd in ‘de Proefschuur’ een gezamenlijk initiatief van tuinbouwbedrijven in Voorne Putten om hun producten zo vers mogelijk in de lokale Supermarkten te krijgen.
Op 7 april doet tuinder Jan uit Tinte mee aan ‘Kom in de Kas’, iedereen is dan van harte welkom!

Producten tuinderij Varekamp
Bladgewassen, zoals verschillende soorten sla en paksoi, knolvenkel, koolrabi, kruiden en Asian greens.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top