Inwoners Nissewaard in actie tegen kaalslag Mallebos

Een spontane actie van inwoners van Nissewaard, onder leiding van initiatiefneemster Suzanne Milbrad, voor het behoud van de bomen in het Mallebos. “Tie a yellow ribbon”!!!

Kaalslag Mallebos
In het Mallebos heeft Staatsbosbeheer voorbereidingen getroffen voor boswerkzaamheden. Er zijn stippen gezet op bomen. De blauwe stippen geven aan welke bomen moeten blijven staan. Uit de overige bomen selecteer Staatsbosbeheer de bomen die later worden gekapt.

Deze bomen gaan weg omdat ze zijn aangetast door de essentaksterfte of vanwege regulier onderhoud. De werkzaamheden vinden naar verwachting plaats in de winter van 2019-2020.

Essentaksterfte wordt veroorzaakt door een schimmel. De ziekte is feitelijk niet te genezen. Aangetaste bomen kunnen omvallen of takken laten vallen en daardoor tot onveilige situaties leiden. Op de open plekken die ontstaan plant Staatsbosbeheer nieuwe bomen.

Het regulier onderhoud vindt plaats in de vorm van dunning en verjonging. Bij dunning wordt een deel van de bomen weggehaald om andere bomen meer ruimte te geven.

Verjonging vindt plaats in de populieren. Deze bomen groeien niet meer en daarmee is het tijd om op deze plekken de groei van nieuwe bomen te stimuleren. Hier worden opnieuw bomen ingeplant.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Eric vd Bos Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Eric vd Bos
Gast
Eric vd Bos

Als ze alleen de zieke bomen kappen dan snap ik het,alleen zie ik binnen de gemeente zoveel groen verdwijnen .Ik kan me nog voor de geest halen dat ze groenste gemeente van Nederland wilde worden ,dat gaat ze zo nooit meer lukken .Tevens sprekend voor mijzelf neemt mijn woonplezier steeds meer af .En vraag ik mezelf ook af af ik in Spijkenisse wil blijven wonen op deze manier.