Introductie nieuwe website “Nissewaardvoorelkaar”

De nieuwe website Nissewaardvoorelkaar.nl, die woensdag 1 april werd gelanceerd, is een digitale marktplaats waarop vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar wordt gebracht. Iedere inwoner van de gemeente kan zelf een vrijwilliger om gezelschap, hulp of ondersteuning vragen. Hulpvragen lopen uiteen van hulp bij vervoer, gezelschap met een kopje koffie tot begeleiding van een kind met een beperking.

Ook verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen via de website vrijwilligers vragen. Het gaat dus niet alleen om zorg, maar ook om vrijwilligerswerk op gebied van bijvoorbeeld sport of cultuur. Vrijwilligers kunnen zich heel eenvoudig aanmelden en aangeven op welk gebied zij willen helpen. Een soort marktplaats dus, maar dan voor hulp, klusjes en zorg. De website is in goede samenwerking met vele maatschappelijke organisaties tot stand gekomen.

Dirk van der Schaaf: In Nissewaard willen we dat iedereen mee kan blijven doen en zo lang mogelijk zelfstandig kan leven en wonen. Daar is soms hulp voor nodig. De website geeft de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar een vrijwilliger of een vangnet van vrijwilligers. Daarnaast is het goed wanneer mensen samen met elkaar activiteiten doen, want Nissewaard zijn we samen. Daardoor leren mensen elkaar kennen en als je elkaar kent doe je ook sneller iets voor elkaar, wanneer dat nodig is.”

Zelf hulp vinden én/of bieden…
De gemeente Nissewaard zoekt naar oplossingen, die er voor zorgen dat inwoners zoveel mogelijk op eigen kracht hun leven kunnen vormgeven. Nissewaardvoorelkaar.nl geeft mensen de mogelijkheid zelf de regie te voeren, ook als er extra ondersteuning nodig is bijvoorbeeld vanuit het eigen netwerk, de buurt, vrijwilligers, zorg- of welzijnsorganisaties.

Iedere inwoner uit Nissewaard kan zich via de website aanmelden voor vrijwilligerswerk dat past bij zijn of haar wensen en talenten. Daarnaast kunnen ook organisaties en professionals een oproep plaatsen wanneer zij op zoek zijn naar vrijwilligers. De website speelt daarmee ook in op de trend om klussen te zoeken en aan te bieden in de eigen vertrouwde omgeving.

Rotterdamse Toos (Corry Brandel), onlangs toegelaten tot de schoonmaakploeg van het Gemeentehuis, gaf haar eigen visie op de zaak…

Bron:Roel van Deursen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top