Inloopbijeenkomsten vluchtelingenopvang rustig verlopen

0

Het college van de gemeente Nissewaard heeft 3 maart een principebesluit genomen om mee te werken aan de realisatie van een aanvullende vluchtelingenopvang (AVO) aan de Boyleweg 2 in Spijkenisse. De inloopbijeenkomsten die de gemeente Nissewaard op 7 en 8 maart daarvoor heeft georganiseerd, zijn rustig verlopen.

Op 7 maart waren de schoolbesturen, de bedrijven op Halfweg en de winkeliers op ’t Plateau en de Woonboulevard welkom in het Carlton Oasis. Zij hebben gesproken met burgemeester en wethouders, het COA, de eigenaar van het pand, de Veiligheidsregio, de DCMR en politie.

Er zijn veel vragen gesteld, waarvan een aantal heel specifieke vragen nog beantwoord gaat worden. Een groep van ongeveer 20 mensen heeft buiten gedemonstreerd tegen de komst van vluchtelingenopvang.

Ongeveer 250 bewoners zijn naar de inloopbijeenkomst op 8 maart in het stadhuis gekomen. Veel mensen gingen in gesprek met het COA en de IND, het college en Vluchtelingenwerk. Bij Vluchtelingenwerk hebben 24 mensen zich aangemeld voor vrijwilligerswerk op gebied van taalles, sportactiviteiten en computerles.

Een aantal raadsleden waren ook aanwezig om in gesprek te gaan met inwoners. Bij de stand van de politie konden bewoners terecht met hun vragen en opmerkingen over veiligheid. ’s Avonds was een groep van ongeveer 50 personen buiten aanwezig om te demonstreren tegen vluchtelingenopvang. Ook deze demonstratie verliep rustig.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op