Inloop Mindfulness & Stress

Annemieke Huizer, gecertificeerd mindfulness trainer wil graag met jou het gesprek aangaan over stress in jouw dagelijks leven. Daarom organiseert zij op vrijdag 22 september van 13:00 – 16:00 een inloopmiddag in Bibliotheek de Boekenberg. Aan de hand van een korte test wordt jouw stressniveau gemeten en volgt er een nabespreking.

Stress is één van de grootste problemen in de hedendaagse samenleving. Het leven is tegenwoordig erg druk. We moeten werken, het huishouden op orde houden, deadlines halen en verschillende afspraken nakomen. Hierdoor kun je last hebben van stress.

Stress op zich is niet verkeerd, maar langdurige stress kan slecht zijn voor je. Je kunt bijvoorbeeld een burn-out krijgen, maar ook problemen ondervinden met je hart. Maar hoe zorg je nu voor reductie en stabiliteit?

Veel zaken gaan op de automatische piloot, zoals huishoudelijke klussen, autorijden en sporten. We zijn ons niet bewust van de dingen die we doen waardoor stress zelfs onbewust aanwezig kan zijn. Met mindfulness word je bewuster van je doen en laten. Mindfulness kan ideaal zijn om minder stress te ervaren. Je leert hierdoor minder te piekeren en bewuster om te gaan met hectische momenten.

Stressreductie is niet heel moeilijk, wanneer je weet waar je moet beginnen. Er zijn talloze mindfulness oefeningen om te zorgen voor minder stress. Denk aan bijvoorbeeld verschillende yoga- en ontspanningsoefeningen. Wanneer je bewuster omgaat met je eigen gedachten en gedragspatronen wanneer je stress ervaart, kun je het probleem bij de bron aanpakken.

De toegang is gratis en je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top