Ingezonden stuk: Verpaupering

Als ik samen met onze hond op de nieuw gegrinde weg wandel, zie ik kleine verpauperingen ontstaan. Dit is een gevolg van gemeentelijke bezuinigingen op het groen. Afgelopen week zat ik tot mijn blijdschap een groep mensen schoffelen in de gemeenschappelijke plantsoenen en ik was de mening toegedaan, dat de verpauperde plekken zouden worden aangepakt.

Uit mijn werk liep ik vanaf het metrostation Heemraadlaan naar huis. De plantsoenen lagen er keurig geschoffeld en onkruidvrij uit. Tot mijn grote verbazing was er niets ondernomen om het verpauperde gedeelte mee te nemen en aan te pakken.

Screenshot_5

Het kan toch niet waar zijn, dat dit het nieuwe beleid is van de zittende coalitie en haar wethouders. Uiteraard heb ik de foto’s nog en stuur ze hierbij op naar de verantwoordelijke wethouder. Hopelijk kan hij er zijn licht over laten schijnen.

Als er niets wordt gedaan dan kunnen de banken worden verwijderd, de stenen ondergrond ook en de natuur kan haar feestelijk gang gaan. Dan hebben we geen verpauperde plekken, geen verzorging (lees kosten) voor de gemeente om het eventueel te onderhouden en vooral geen ergernissen voor de buurtbewoners.

Nico Akkerman

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top