Ingezonden: Restafval

Voorop gesteld; ik ben absoluut voor het milieu maar voor wat betreft het afval scheiden op de wijze die hier in Spijkenisse gebeurd heb ik toch wat vraagtekens. De afvalstromen die overwegend het grootst zijn moeten nu naar de ondergrondse container gebracht worden dus loop ik nu ook regelmatig met m’n zakje afval naar die container en dat is toch iets anders dan dat men zoals voorheen die resten in de eigen grijze bak kon doen.

Ik hoorde in mijn omgeving zelfs dat mensen het behoorlijk genant vinden om die spullen over straat te gaan. Er zal uiteraard, van tevoren, lang én uitgebreid onderzoek zijn gedaan door knappe koppen maar ik zou denken dat het misschien toch de bewoners een stuk minder moeite kost als ipv het restafval de PMD naar een aparte opslag zou kunnen gaan, zoals voorheen mensen ook hun papier en glas naar een inzamelingspunt brachten.

Ik vermoed dat het voor de inzamelingsactiviteiten weinig tot geen verschil maakt, de bakken worden voorheen én nu toch elke week om en om geleegd.

Cor Lieverst

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op