Informatiebijeenkomst dyslexie voor basisscholen

Op dinsdag 16 april van 15.15 tot 17.00 uur organiseert het IWAL (Instituten voor Dyslexie) een informatiebijeenkomst over dyslexie in Bibliotheek Boekenberg Spijkenisse. Directie, leerkrachten, IB-ers, RT-ers en zorgcoördinatoren uit het Primair Onderwijs uit Spijkenisse en omstreken kunnen zich hiervoor gratis aanmelden. Al 30 jaar is het IWAL (Instituten voor Dyslexie) gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van dyslexie bij zowel kinderen als volwassenen. De diagnostiek en behandeling die het IWAL biedt, is geheel in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. De door het IWAL ontwikkelde LEXY-behandeling voor lees- en spellingsproblemen zorgt ervoor dat dyslexie geen belemmering meer hoeft te zijn op school en op het werk. Wetenschappelijk onderzoek toonde herhaaldelijk aan dat de LEXY-behandeling tot positieve resultaten leidt.

Het IWAL merkt dat er vanuit het basisonderwijs behoefte is aan informatie over dyslexie. De laatste ontwikkelingen op het gebied van verzekerde zorg heeft gevolgen voor de behandeling van kinderen met (een vermoeden van) dyslexie. In het belang van het kind stelt het IWAL de nauwe samenwerking tussen het basisonderwijs, ouders en de dyslexiezorgverlener als zeer hoge prioriteit.

Tijdens de informatiebijeenkomst komt onder andere aan bod:

– Recente ontwikkelingen omtrent dyslexie
– Vergoedingsregeling
– Signalering dyslexie en rol van de school
– Vaststellen van dyslexie
– Kenmerken goede dyslexiezorg
– Demonstratie LEXY-methode
– (technische) hulpmiddelen

Tijdens de inloop vanaf 15.15 uur maakt de bibliotheek het u mogelijk om kennis te maken met de (technische) hulpmiddelen en materialen die zij beschikbaar stelt aan dyslectische kinderen. Tevens is er tijdens de inloop gelegenheid om vragen te stellen aan het team van IWAL-medewerkers. U kunt bijvoorbeeld één-op-één praktijkvoorbeelden bespreken met één van de medewerkers. Na de presentatie kunt u eventueel napraten met collega’s om onderling ervaringen uit te wisselen.

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Dan vragen wij u zich vooraf aan te melden. Dit kan via een e-mail aan rotterdam@iwal.nl
Vermeld hierbij uw naam, functie, school, telefoonnummer en e-mailadres. U ontvangt per mail een bevestiging van uw inschrijving.

We hopen u te mogen begroeten op dinsdag 16 april tijdens de informatiebijeenkomst!

Dinsdag 16 april 2013 | 15.15 – 17.00 uur | Auditorium (3e etage) | Vrij toegankelijk, wel vooraf aanmelden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top