Indoor wedstrijden Stal de Ronde Zwartewaal

Zwartewaal, een klein dorpje op Voorne Putten, stond zaterdag 20 oktober bol van de mensport. Al tien jaar organiseert Stal de Ronde een aantal evenementen per jaar, maar toen Koos de Ronde in 2015 het bedrijf van zijn ouders overnam, besloot hij één van die evenementen uit te bouwen tot iets groters.

Samen met sponsor Farm Frites, die veel sportieve initiatieven op het eiland Voorne-Putten ondersteunt, werd in 2016 de eerste indoor van het winterseizoen uitgebouwd naar de wedstrijd die het nu is: een mooie evenement met een internationale climax, waar veel publiek op af komt.

De Ronde: ‘Voor mij snijdt het mes aan meerdere kanten. In november begint ons wereldbekerseizoen indoor en daar zijn we nu mee bezig om vervolgens toe te werken naar een druk zomerseizoen.

Wij hebben een superaccommodatie om te trainen, maar ook om je paarden de échte spanning van een wedstrijd te laten voelen, dat kan je alleen maar op een échte wedstrijd met publiek, sfeer, muziek én competitie. En dat heb ik nu in huis.

Daarnaast is zo’n wedstrijd ideaal om ons bedrijf te promoten en alle geïnteresseerden kennis te laten maken met mijn sport, mijn passie.’

De dag werd gevuld met alle mogelijke categorieën, van enkelspan pony tot tweespan paard en een speciale jeugdrubriek. Middagimpressie van de categorie enkelspan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top