In de ‘cloud’ met de Charles

Op de Charles de Foucauld Mavo ontdekken leerlingen een nieuwe wereld en bereiden zich voor op de toekomst. De Charles wil modern onderwijs bieden. Het Wifi-netwerk op school is dit jaar uitgebreid. De school gaat leerlingen uitdagen om te gaan werken met een Chromebook.

Ouders kunnen deze tegen een speciaal tarief leasen of kopen. Omdat apps en bestanden in de ‘cloud’ staan, kunnen leerlingen overal op school en thuis bij hun werk. De school kiest ook voor een Chromebook omdat deze de voordelen biedt van zowel een laptop als een tablet.

Het lesmateriaal en de daarbij horende opdrachten worden geïntegreerd in een digitale leeromgeving en op maat aangeboden. Aan de hand van een planner kunnen de leerlingen zien wat ze nog moeten doen. Zo krijgen zij nog eenvoudiger en op een voor hen aansprekende manier de verantwoordelijkheid over hun eigen leerproces.

Leerlingen kunnen het Chromebook ook gebruiken om zichzelf te toetsen. Zo wordt snel duidelijk of ze bepaalde kennis en skills (vaardigheden) al voldoende beheersen. Cijfers blijven belangrijk, maar echt belangrijk is dat leerlingen zich bewust worden van wat ze al weten en kunnen.

Minder papier
In eerste instantie wordt er ook nog gewoon gewerkt met (werk-)boeken. Het is de verwachting dat dit in de nabije toekomst steeds minder gebeurt.

Huiswerkvrij door keuzewerktijd
Met je eigen Chromebook kan je overal in de school aan het werk. De mentor coacht leerlingen bij het maken van een planning. Tijdens de vaklessen, maar vooral bij keuzewerktijd, kunnen leerlingen hun werk maken. Wie goed van deze uren gebruik maakt, hoeft thuis alleen leerwerk te doen.

Wie goed kan plannen en laat zien de stof goed te beheersen, krijgt de gelegenheid opdrachten op een hoger niveau te gaan maken in de havo-route.

Een leuke schooltijd
Op de Charles hebben leerlingen een leuke schooltijd. Ze krijgen les op de meest moderne manier en krijgen de mogelijkheid de eigen talenten te ontwikkelen en te laten zien.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top