Iedere vijf jaar nieuw contract hulpmiddelen

Soms zijn er hulpmiddelen nodig om u de mogelijkheid te geven zich makkelijker in en rond het huis te verplaatsen. Denk daarbij aan een scootmobiel een (elektrische) rolstoel, een tillift of een toiletstoel. De gemeente heeft met verschillende bedrijven contracten gesloten om die noodzakelijke hulpmiddelen aan u te leveren en te onderhouden. Die contracten zijn steeds voor een periode van maximaal vijf jaar gesloten.

Einde contract
Wanneer er door de gemeente een hulpmiddel aan u is verstrekt, moet er na maximaal vijf jaar een nieuw contract met een leverancier worden gesloten. Dat kan dezelfde leverancier zijn als in de periode daarvoor of een nieuwe leverancier. Dat maakt dat er iedere vijf jaar met het hulpmiddel waarover u beschikt één van de volgende drie dingen gaat gebeuren:

  • U krijgt u een ander hulpmiddel van een nieuwe leverancier
  • U houdt hetzelfde hulpmiddel nadat er een nieuw contract met uw oude leverancier is afgesloten
  • U krijgt na het sluiten van een nieuw contract een ander hulpmiddel van uw oude leverancier.

De leverancier wordt gekozen door de gemeente aan de hand van een aantal objectieve criteria. U kunt op die keuze geen invloed uitoefenen.

Kwaliteit
Wanneer een ander hulpmiddel aan u verstrekt wordt, moet dat hulpmiddel voldoen aan de eisen die de gemeente aan dat hulpmiddel heeft gesteld. De leverancier is verplicht daarvoor te zorgen.

Bericht
Ruim voor het einde van de (meestal) vijf jaar waarover het contact is gesloten, krijgt u een brief waarin u wordt gemeld dat het contract voor het hulpmiddel afloopt. De leveranciers krijgen daarna de kans om een nieuwe aanbieding aan de gemeente te doen voor het leveren van het hulpmiddel in de komende periode van maximaal vijf jaar. Daarna wordt u per brief ingelicht over de leverancier die het hulpmiddel aan u gaat leveren.

Meer weten
Heeft u vragen over deze regeling? Neem dan contact op met de gemeente. Bel naar 14 0181 of mail naar gemeente@nissewaard.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op