Huurder boyleweg verrast door nieuws vluchtelingenopvang

0

Data Facilities een van de huurders van het pand aan de boyleweg is verrast door het nieuws dat er een vluchtelingenopvang in het pand komt, de directie van Data Facilities laat in een schriftelijke reactie het volgende weten.

Waarschijnlijk heeft u ook van het plotselinge nieuws vernomen dat de gemeente Nissewaard in samenspraak met het COA voornemens is om voor de zomer van 2016 in het pand aan de Boyleweg 2 te Spijkenisse, ongeveer 250 vluchtelingen op te vangen. Zoals u weet zijn wij één van de huurders van dit pand waarin wij een compleet en complex data center hebben ingericht en de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat wij net zo verrast zijn door dit nieuws als u.

De eigenaar van het pand heeft op geen enkele wijze met ons overleg gevoerd over de vraag of het pand deels als woonruimte gebruikt kan worden. Data Facilities levert Internet-diensten. In het bijzonder biedt Data Facilities de mogelijkheid één of meer servers, gekoppeld aan het Internet, te plaatsen in een geconditioneerde en beveiligde ruimte. Data Facilities levert deze diensten vanuit het pand Boyleweg 2.

Er is geen sprake van een leegstaand pand. Het tegendeel is het geval, een belangrijk deel van onze activiteiten worden vanuit dit pand uitgevoerd. Op dit moment is het voor ons onbegrijpelijk op welke wijze bewoning van het pand gecombineerd zou kunnen worden met de aanwezigheid van ons data center.

Wij hebben onmiddellijk geacteerd en contact opgenomen hierover met de voorzitter van de Ondernemers Federatie Spijkenisse (OFS) die als één van de doelstellingen in zijn portefeuille heeft om zorg te dragen voor de belangenbehartiging van de Spijkenisser ondernemers.

De voorzitter van de OFS is in de middag van donderdag 3 maart 2016 persoonlijk door de gemeente op de hoogte gesteld van het voornemen van de gemeente en het COA en heeft als wedervraag gesteld of de betrokken instanties een zorgvuldige risicoafweging hebben gemaakt ten aanzien van de gevolgen voor de computersystemen, het glasvezelnetwerk met verbindingen naar andere data centers over de wereld en de dataopslag van bedrijfsinformatie van klanten. Met deze vraag gaan de betrokken instanties verder aan de slag.

Uit de media hebben wij moeten begrijpen dat er door de gemeente Nissewaard op korte termijn een beslissing genomen zal worden of meegewerkt zal worden aan het gebruik van het pand Boyleweg 2 als woonruimte.

Vanuit Data Facilities staan wij garant voor de belangen van onze klanten als het gaat om continuïteit, beschikbaarheid en veiligheid van data, het glasvezel netwerk en de computersystemen. Wij verwachten op korte termijn van onze verhuurder en van de betrokken instanties te vernemen op welke wijze deze aspecten bij gewijzigd gebruik van het grootste deel van het pand gegarandeerd zullen worden.

Voor klantvragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij Data Facilities.

Vragen van de pers zullen niet worden beantwoord omdat die communicatie via de betreffende instanties zal verlopen.

Directie Data Facilities

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op