HOR-ROR CLOWN

Je kunt niet even een paar daagjes met je vriendjes gaan stappen of er gebeuren wel rare dingen thuis. Ineens lopen er overal hele enge clowns door de straten van Spijkenisse en andere steden.

Zelfs de Spaanse kranten deden er melding van. Ik probeerde me gezichten voor de geest te halen van engerds en griezels die kinderen met bebloede messen achterna lopen en hen daarmee de stuipen op het lijf jagen.

Tja, wie komen daar dan voor in aanmerking? Elke week schrik ik wel eventjes als ik in die andere krant de foto’s van Jan Koopmans en Cees Vingerling boven hun columns zie staan, maar om hen nou voor enge clown uit te maken, nee dat dan ook weer niet.

Wethouder Jan-Willem Mijnans? Nee, dat is juist een hele vriendelijke en immer goedlachse clown. Het kon ook niet mijn jongste broer Rinus zijn want die HOR-ror clown was, net als ik, in Valencia en had dus een sluitend alibi.

Vriendje Piet Luijten dan? Die had vroeger, net als clown Chucky uit de horrorfilms van Stephen King, lang rood haar maar is nu zo kaal als een biljartbal. PvdA voorman Wouter Struijk dan? Die hangt wel de clown uit maar is het niet, tja wie blijven er dan over?

Clown Peppie uit de wijk de Hoek? Leeft die eigenlijk nog wel? Tante Sjaan misschien? Nee, die speelt niet de clown maar de hoer. Als oud-rechercheur kwam ik er niet uit en zat al snel op een dood spoor. Wie deze horrorclown ook mag zijn, sporen doet hij niet. Kleine kinderen de stuipen op het lijf jagen, daar hebben we immers clown Bassie voor!

Joop van der Hor (Reageren? joopvanderhor@gmail.com)

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op