Hondencontroleurs gaan weer op pad

0

De hondencontroleurs gaan in oktober en november weer op pad. Zij controleren dan woningen in heel Nissewaard. Zij kijken dan of u hond(en) heeft waarvoor u hondenbelasting moet betalen. Voor 2017 is het tarief voor de eerste hond € 82,68 voor iedere volgende hond € 180,36 en voor een kennel € 586,15.

De controleurs werken voor een door de gemeente ingehuurde bedrijf Holland Ruiter. Zij maken zich altijd bekend met hun legitimatiekaart met pasfoto. De politie weet wie namens de gemeente de controle uitvoert.

Boete
Het is niet de bedoeling dat houders van een hond met het aanmelden van hun viervoeter wachten tot de controleur langskomt. U bent verplicht uw hond(en) zelf aan te melden. Doet u dit niet, dan kan de te weinig geheven belasting worden nagevorderd. Ook kan daar bovenop nog een boete van 100 procent worden opgelegd.

Hond aanmelden
Houders van een hond kunnen hun viervoeter gemakkelijk en snel aanmelden via Hondenbelasting. Hier kunt u ook terecht voor het afmelden van de hond als deze is overleden of is overgedragen aan een ander persoon.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op