Hondencontroleurs gaan weer op pad

De hondencontroleurs gaan in november en december weer op pad. Zij controleren dan woningen in heel Nissewaard. De controleurs kijken waar honden worden gehouden waarvoor hondenbelasting betaald moet worden. Voor 2015 is het tarief voor de eerste hond € 80,57, voor iedere volgende hond € 175,76 en voor een kennel € 571,20.

De controleurs werken voor een door de gemeente ingehuurde bedrijf Holland Ruiter. Zij maken zich altijd bekend met hun legitimatiekaart met pasfoto. De politie weet wie namens de gemeente de controle uitvoert.

Boete
Het is niet de bedoeling dat houders van een hond met het aanmelden van hun viervoeter wachten tot de controleur langskomt. De houders zijn verplicht hun hond(en) zelf aan te melden. Doen zij dit niet, dan kan de te weinig geheven belasting worden nagevorderd. Ook kan daarbovenop nog een boete van 100 procent worden opgelegd.

Hond aanmelden via website
Houders van een hond kunnen hun viervoeter gemakkelijk en snel aanmelden via www.nissewaard.nl/belastingen Hier kan men ook terecht voor het afmelden van een hond als deze is overleden of is overgedragen aan een ander persoon.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top